Stadsherstel Winkeltje

Het Stadsherstel Winkeltje is een plek waar u terecht kunt voor leuke souvenirs van onze huurders en boeken waar Stadsherstelmonumenten in voorkomen. Ook is er een mini-bieb waar onze Vrienden van Stadsherstel gratis boeken over o.a. Amsterdam, geschiedenis en architectuur kunnen lenen en/of komen brengen. Ook een bijzonderheid is de 19e eeuwse gehouten banketbakkerskast waar alles in tentoongesteld wordt.

Adresgegevens:

Reguliersgracht 67
1017LL Amsterdam
020 520 00 75
winkeltje@stadsherstel.nl

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 13:00 - 16:30 uur
Op 22, 28 en 29 september is het Winkeltje gesloten.
 1. Vaste collectie

 2. Amsterdamse Stijlkamers binnen de Singelgracht

  Als belangrijkste monumentenstad van ons land heeft Amsterdam met bijna 9500 monumenten de grootste collectie stijlkamers. In sommige monumentale objecten zijn alle vier de stijlkamers op de hoofdverdieping van het monumentenhuis bewaard gebleven. De stijlkamers worden in chronologische volgorde getoond. Geschreven door: Hans Tulleners en Peter Quatfass. Fotografie: Mick Palarczyk.
  € 19,50 (€ 15,- voor Vrienden van Stadsherstel.) In combinatie met Amsterdamse Regentenkamers € 27,50.

 3. Fietsrouteboekje langs 27 Amsterdamse schoorstenen

  In Amsterdam zijn diverse schoorstenen behouden. Wij zijn één van de sponsoren van dit fietsroute-boekje langs 27 schoorstenen in Amsterdam, waaronder onze Krasnapolsky schoorsteen. Het boekje is voor maar € 5,- te verkrijgen in ons winkeltje, of te bestellen voor € 8,- via winkeltje@stadsherstel.nl.

 4. La Table de Caron - Recepten uit onze bistrokeuken

  Hiermee heeft u alles in huis om te dineren zoals familie Caron dat het liefste doet. In La Table de Caron komen alle moderne klassiekers uit de bistrokeuken van de familie Caron samen: van oeufs durs mayonnaise en makreelrillettes met dragonmayonaise tot aan zalm en croûte, boeuf bourguignon en een onnavolgbare bouillabaisse. Geschreven door: Alain Caron.
  € 34,00
  Lees HIER meer over het Stadsherstelmonument op de Zandhoek 14, waar Caron een van zijn zaken 'In Den Gouden Reael' heeft.

 5. De Gevelstenen van Amsterdam van vóór 1800

  Rond 1800 werd in Amsterdam een systeem van huisnummering ingevoerd. Vóór die tijd werd de ligging van een pand omschreven door onder andere te verwijzen naar een gevelsteen. Men woonde in ‘Het Zwarte Schaap’, in ‘De Rode Leeuw’, in ‘Het Melkmeisje’ of in het huis ertegenover of ernaast. Waar ze vroeger werden gezien als 'reclameborden' voor de handel of nering die in het pand werd uitgeoefend worden ze tegenwoordig vooral bekeken als uitingen van monumentale kleinkunst. [..] Geschreven door: Onno W. Boers met foto's door: Pancras van der Vlist.
  € 39,95

 6. Winter in Amsterdam

  In ruim negentig zwart-witfoto’s heeft fotografe Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier Amsterdam in beeld gebracht op het moment dat de stad door kou, sneeuw, mist en ijs ingekeerd raakt. Een uniek en langdurig fotoproject dat zich uitstrekte over de jaren 1991-2021 met als hoogtepunt de strenge winter van 2021. De met een analoge Hasselblad camera vastgelegde wintertaferelen geven een verrassende en nieuwe kijk op de ons zo vertrouwde stadsgezichten van Amsterdam. Auteur: Oek de Jong. Fotografie: Marie-Jeanne, van Hövell tot Westerflier.
  € 30,00

 7. Soo vele heerlijcke gebouwen - Van Palladio tot Vingboons

  Bijbels museum: tentoonstelling 'Van Palladium tot Vingboons'. Geschreven door: Janrense Boonstra.
  € 20,-
  Lees HIER meer over het monument.

 8. Het Korenmetershuis 400 jaar - Van Amsterdams Gildehuis tot zetel van Heemschut

  Erfgoedvereniging Heemschut heeft een erg interessant boekje geschreven over het Korenmetershuis welke in 2020 maar liefst 400 jaar bestond. Om dat te vieren hebben ze de bijzondere geschiedenis in dit boek opgeschreven.
  € 15,-

 9. De Amsterdamse Krulletter - Ramiro Espinoza & Rob Becker

  Wat is de oorsprong van de prachtige krulletters op vele caféruiten verspreid door Amsterdam? Dit boek onderzoekt deze Nederlandse letterontwerp-traditie die tot voor kort eigenlijk over het hoofd werd gezien. Letterontwerper Ramiro Espinoza interviewde letterschilders en hun familie, onderzocht fotocollecties in het Stadsarchief Amsterdam en verzamelde bewijs om de belangrijkste vragen rond dit relatief onbekende deel van de Nederlandse populaire grafische cultuur te kunnen beantwoorden en het bewustzijn over de culturele relevantie ervan aan te wakkeren.
  € 31,-

 10. Leuke Vlinder- en bijenhuisjes

  Voor de dierenvriendjes.
  € 11,- bijenhuisje
  € 11,-vlinderhuisje

 11. 'Vintage' posters van Amsterdam

  Mooie posters van Amsterdam van iconische plekken. Voorraad verschilt.
  € 10,-

 12. Schellingwoude - Leven op de scheiding van water en land

  Het prachtig en rijkelijk geïllustreerde boek laat een boeiend beeld zien van een intiem dorp, al eeuwen gelegen op de scheiding van water en land. In 1921 werd Schellingwoude geannexeerd door Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema schreef een voorwoord. Geschreven door: Stichting Historisch Centrum Amsterdam-Noord.
  € 25,-

 13. De houten eeuw van Amsterdam - Gabri van Tussenbroek

  Wonen, werken en bouwen in de middeleeuwse stad
  De houten eeuw van Amsterdam ontsluit zo’n zeventig jaar bouwhistorisch onderzoek in Amsterdam. Het resultaat is een rijk geïllustreerd standaardwerk voor iedereen die iets wil weten over het Amsterdam van voor de zeventiende eeuw.
  € 50,-

 14. Honing van onze kasteelbijen

  Zomerhoning van de bloemen van ons kasteel Nederhorst.
  Klein € 4,50,-
  Middel € 5,50,-
  Honing crème € 7,50,-

 15. De Pastorie in de Breestraat - Nieuwe inzichten in de geschiedenis van Beverwijk

  Uitgegeven door Historisch Genootschap Midden-Kennemerland.
  € 17,-
  Lees HIER meer over de voormalige Pastorie.

 16. KLM House #90

  Veel informatie over de 1e 90 KLM-Huisjes.
  € 10,-

 17. (Amsterdams) Bordspel 'Patrimonia'

  Strategisch, leuk en verslavend, bordspel voor 2 tot 6 personen waarin u een Amsterdamse handelaar waant en leuke feitjes over Amsterdam te weten komt. Wie gaat uiteindelijk de boot in en wie vaart er met de overwinning vandoor?
  € 30,-

 18. De Adelijke Stichting van Nederhorst den Berg - In de vroege middeleeuwen

  Een geschiedenis vol machtsstrijd en intriges in een ontoegankelijk, moerassig landschap: ingrediënten die leidden tot het ontstaan van het dorp Nederhorst den Berg en zijn kasteel. De vroegmiddeleeuwse geschiedenis beschrijft prof. dr. Els N.G. van Damme in haar boek over kasteel Nederhorst den Berg. Geschreven door: Els. N.G. van Damme.
  € 10,- Lees HIER meer over ons Kasteel Nederhorst den Berg.

 19. Het Muizenhuis - De Haven

  Prachtig kinderboek met daarin onze museum 't Kromhout. Gemaakt door: Studio Schaapman.
  € 20,-

 20. Vlekken in Waterland - Over leven in de gemeente Ransdorp

  Geschreven door: A.J. Porsius.
  € 25,-

 21. De Waakzaamheid - Historie van de herberg, 2e wereldoorlog, centrum van de koog [..]

  De Waakzaamheid, een bijzonder gebouw met een historie die klinkt als een klok. Van herberg tot dansschool, van schranspartijen tot beroemd poptempel. De geschiedenis van de Waakzaamheid wordt uit de doeken gedaan in dit boek. Geschreven door: Henk borstlap, Rob Hendriks, Piet Koopman, Peter Roggeveen,en Erik Schaap.
  € 25,-
  Lees HIER meer over De Waakzaamheid.

 22. Stadsherstelboekjes

  Als Vriend weet u natuurlijk dat u elk jaar een boekje van Stadsherstel krijgt over een bijzonder monument of een bepaald thema. Al deze boekjes – het zijn er maar liefst meer dan 30 – zijn te koop in ons winkeltje. € 5,- per stuk en als Vriend krijgt u € 1,- korting per boekje. Heeft u ze allemaal?

 23. Stadsherstel Verjaardagskalender

  Een kalender waarbij we elke maand aandacht schenken aan een ander Stadsherstelmonument. Met daarnaast natuurlijk genoeg ruimte voor het noteren van verjaardagen. Ook een pand uit Suriname komt in de kalender voor. De maand september draagt de Zwarthovenbrugstraat 116 te Paramaribo.
  € 13,- per stuk
  € 10,- voor Vrienden van Stadsherstel,

 24. Glaskunst Surinaamse vrouwen

  Gemaakt door de vrijwilligers van het Kleinste Politiebureautje van Nederland te Sloten.
  Vanaf € 13,50,-

 25. Glaskunst

  Gemaakt door de vrijwilligers van het Kleinste Politiebureautje van Nederland te Sloten.
  Vanaf € 15,-

 26. Stadsherstel Notitieboekjes

  Mooie Stadsherstel notitieboekjes in de kleuren wit en donkerblauw. De kaft is voorzien van typische ingeponste Stadsherstel monumenten. Een must have.
  Vanaf € 8,-

 27. Surinaamse Maanden kunstwerken

 28. Talking Hats

  Beeldjes gemaakt door Renée Koldewijn van Surinaams meisje met gevouwen hoofddoek, de angisa. De angisa kan op verschillende wijze worden gevouwen die ieder hun eigen betekenis hebben. Het voetstuk refereert naar de oude aarde van West-Afrika.
  € 95,- (per stuk)

 29. Gouden Vrouwen

  Goudkleurige Beeldjes gemaakt door Renée Koldewijn van kotomisi gemaakt van terracotta.
  17 cm € 80
  22 cm € 130

 30. Ala Sma Tori kunstwerkjes

  'Details van de Bigi Spikri', pen en aquarel op 10x10cm papier, in lijst gemaakt door Maartje Jaquet. 10 x 10 cm in lijst
  € 35,- (per stuk)

 31. Ansichtkaarten Maartje Jaquet

  Ansichtkaarten van Maartje Jaquet van werk uit de serie Paramaribo Portraits.
  € 1,- per stuk.

 32. Surinaamse souvenirs

 33. Verjaardagskalender met Surinaamse Kunst

  Van de makers van de Stichting Suriname Jaarkalender. Op de voorkant een zelfportret van Erwin de Vries, een eerbetoon aan de grootste en bekendste Surinaamse kunstenaar. Verder prachtige werken van 12 beeldende kunstenaars van Surinaamse origine, met hun portret en een door henzelf geschreven boigrafie. Isan Corinde, één van de kunstenaars van onze expositie, koos de maand februari.
  € 9,95

 34. Boeken over Suriname

 35. De vrije negerin Elisabeth - Cynthia Mc Leod

  De naam van Elisabeth Samson komt voor in grote historische werken over Suriname, omdat zij in 1764 wilde trouwen met een blanke man en hiervoor geen toestemming kreeg van het koloniaal bestuur. Wat jammer dat ze alleen om dit feit in de geschiedenisboeken genoemd wordt, terwijl ze veel andere belangwekkender zaken verricht heeft. Na een twaalf jaar durend, zeer intensief archievenonderzoek doet Cynthia Mc Leod uit de doeken welk een markante persoonlijkheid Elisabeth Samson geweest moet zijn.
  € 28,99

 36. Oog in Oog met Paramaribo - Eric Kastelein

  De (vaak vergeten) geschiedenissen achter de meer dan honderd standbeelden, borstbeelden, gedenkstenen en meer van Paramaribo worden verteld vanuit de tijd waarin ze speelden en kleuren de stad met fascinerende verhalen. Nu voor het eerst allemaal beschreven in één standaardwerk.
  € 24,50

 37. Paramaribo De modernistische architectuur - Frits Strik en Aad Lambert

  Architect Peter Nagel introduceert het modernisme in Suriname. Hij ontwerpt in de jaren ‘50 de eerste modernistische gebouwen voor het stadscentrum van Paramaribo. In de periode 1951-1969 ontwerpt Nagel meer dan veertig gebouwen in deze stijl, in en buiten Paramaribo. Rond het Kerkplein, een centraal punt van de stad, is Nagels modernisme nadrukkelijk aanwezig.
  € 12,50

 38. Gids Kerk & Slavernijverleden - Dienke Hondius en Niek Hemmen

  Een eerste verkenning
  De belangstelling voor slavernij als onderdeel van de Nederlandse koloniale geschiedenis is de afgelopen decennia enorm toegenomen. Instellingen, bedrijven, banken en het Koninklijk Huis laten onderzoek uitvoeren naar hun historische betrokkenheid bij de slavenhandel en slavernij. Bij deze recente onderzoeken bleef de rol van kerk en religie verrassend genoeg vrijwel geheel onbesproken.
  € 22,50

 39. Gids Slavernijverleden Amsterdam - Dienke Hondius e.a.

  Wist u dat de welvaart die de Gouden Eeuw Nederland bracht een keerzijde heeft? Wist u dat de Sociëteit van Suriname destijds vergaderde in het stadhuis van Amsterdam, het huidige Paleis op de Dam? Amsterdam was toen mede-eigenaar van Suriname, en daarmee van de slaven die daar woonden. Veel Amsterdammers investeerden in plantages in Suriname en de Antillen, in de VOC en later de West-Indische Compagnie. Waar was dat zichtbaar in de stad? U leest het allemaal in deze gids die u langs ruim honderd locaties leidt. Voortaan bekijkt u de gevels met andere ogen.
  € 17,50 per stuk.

 40. Architectuur en bouwcultuur in Suriname - M. Bakker O. Van Der Klooster

  Dit nieuwe overzichtswerk wil de studie naar de Surinaamse architectuur een nieuwe impuls geven. Het is een overzicht van Surinaamse architectuur van vroeger tot nu, van de woningen van Marrons en Indianen tot het postkantoor in Paramaribo. Van de beroemde houten kathedraal tot de moderne Nederlandse ambassade.
  € 50,-

 41. Producten uit Suriname

 42. Coffee Mama (gemalen en bonen)

  De koffie van Coffee Mama is een mélange van de Braziliaanse Arabica boon en de Surinaamse Robusta boon. Deze bonen worden gebrand, vermalen en verpakt in de Costerstraat, het tweede door Stadsherstel Suriname gerestaureerde pand.
  Klein - 250 gram - € 6,95
  Middel - 500 gram - € 9,95
  Groot - 1 kilo - € 15,95

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. De analytische cookies zijn volledig geanonimiseerd en worden niet gedeeld. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Ok, ik wil verder".
instellingen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om statistieken van de website bij te houden. De analytische cookies zijn volledig geanonimiseerd en worden niet gedeeld. Tevens wordt het laatste octet van het IP-adres automatisch gemaskeerd.