W

Werken bij

Je werk maakt meestal een groot deel uit van je leven. Een functie, stage of vrijwillige taak die bij je past is daarom essentieel. Een werkplek waar je je thuis voelt, een functie of taak waarin je je kunt ontwikkelen en waarbij je iets kunt toevoegen, maar ook een werkgever die oog heeft voor jou, is van belang.

Op deze site proberen wij jou een beeld te geven van “werken bij Stadsherstel”.

Je kunt hier informatie vinden over onze bedrijfscultuur, vacatures en stageplaatsen en de leer-en doorgroeimogelijkheden binnen Stadsherstel. Daarnaast kun je kennismaken met medewerkers van onze organisatie die in een interview vertellen over hun werk en ervaringen bij Stadsherstel.

Wij hopen ons enthousiasme voor onze missie tot het behoud van monumentaal erfgoed via deze site ook op jou over te brengen!

Bedrijfscultuur

Bij Stadsherstel zijn zo’n 45 vaste medewerkers werkzaam. Naast deze vaste medewerkers werken er ook nog zo’n 25 flexkrachten/ZZP’ers (de meeste als beheerder bij de afdeling zaalverhuur) voor Stadsherstel en zo’n 50 vrijwilligers. De bedrijfscultuur die wij nastreven is resultaatgericht, respectvol, open en laagdrempelig.

Om de interne communicatie op een goed peil te houden, worden de medewerkers regelmatig en op verschillende manieren op de hoogte gebracht van de voortgang van aankopen en restauraties, bedrijfsresultaten, ontwikkelingen in het vakgebied, de projecten en andere wetenswaardigheden.

Zo organiseren we kwartaalbijeenkomsten voor het gehele personeel. Tijdens deze bijeenkomst praat de directie de medewerkers bij over de bedrijfsresultaten en strategie, de medewerkers worden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen en/of opmerkingen te maken en de bijeenkomsten worden afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Onze organisatie heeft een open, laagdrempelige cultuur. We weten elkaar makkelijk te vinden en spreken elkaar rechtstreeks aan; dat geldt ook voor onze directie. De medewerkers zijn trots op Stadsherstel, trots op de projecten die wij realiseren en het maatschappelijke karakter van onze organisatie. Er wordt veel van de medewerkers verwacht en er wordt hard gewerkt. Daar staat tegenover dat er ruimte is voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling.

Vacatures en open sollicitaties

Naast een interessante functie bij een maatschappelijk verantwoorde organisatie en ruimte om jezelf te ontwikkelen, bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals:

  • een goed salaris;
  • een premievrij pensioen (waardoor het nettoloon veelal hoger is);
  • vergoeding van reiskosten woon-werkverkeer;
  • goede werkmiddelen op maat (zoals bijvoorbeeld een mobiele telefoon en/of laptop);
  • een persoonsgebonden budget, te besteden aan bijvoorbeeld je sportabonnement, ICT-middelen of kinderopvangkosten.

Daarnaast zijn er nog diverse functie-afhankelijke arbeidsvoorwaarden.

Wij vinden het belangrijk om onze medewerkers (promotie-)kansen te kunnen bieden. Als een functie vrijkomt kijken wij eerst of er intern kandidaten zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt een vacature extern uitgezet.

Vacatures

Administratief medewerker Verhuur & Juridische zaken en HR (28 uur)
Wil jij een bijdrage leveren aan administratief ondersteunende taken ten behoeve van de afdeling Verhuur & Juridische zaken (zo’n 2,5 dag per week) en ter ondersteuning van de HR-adviseur (± 1 dag per week)? Bekijk hier de vacature.

Stagiair Communicatie/erfgoed – Wil jij ons meehelpen om het waanzinnige feestjaar, wanneer Amsterdam haar 750e verjaardagsfeest viert, te realiseren? Stuur ons dan een e-mail.

Mariekes sollicitatie bij Stadsherstel , nu ruim 12 jaar geleden, was een toevalstreffer

Wat ik belangrijk vind is het feit dat Stadsherstel een prachtige missie en maatschappelijke doelstelling heeft. Veel medewerkers zijn erg bevlogen bij hun werk. De resultaten van ons werk zijn zichtbaar binnen en buiten de stad. Daar ben ik echt trots op!
Marieke Ravestein,
HR Adviseur
Lees het interview
Foto: Allard Faas.

” >

Ik heb hier bij Stadsherstel
de leukste baan van de wereld!

Foto: Allard Faas.

De geschiedenis is te zien en te voelen in zo’n pand. Ik vind het een leuke puzzel om uit te zoeken hoe we bij een restauratie de balans kunnen vinden tussen het herstellen van de architectuur, het technisch in orde maken van het pand en het erfgoed toekomstbestendig te maken.
Roos van Enter,
projectleider Planontwikkeling & Restauratie
Lees het interview

Open sollicitaties

Spreekt onze organisatie je aan, maar is er momenteel geen vacature die bij je past?

Wat niet is, kan nog komen. Schroom dus niet en stuur je open sollicitatie aan: vacatures@stadsherstel.nl Je ontvangt altijd een reactie van ons.

Het kan zijn dat wij je vragen of we je gegevens voor 1 jaar mogen opnemen in ons portefeuillebestand, zodat we je bij eventuele toekomstige vacatures kunnen benaderen.

Op het werk en naast het werk vinden diverse activiteiten en personeelsbijeenkomsten plaats, die de teamgeest en onderlinge saamhorigheid bevorderen en het werken bij Stadsherstel nog leuker maken. Ook worden er regelmatig Stadsherstelmonumenten bezocht.

Veel medewerkers zijn zich bewust van het bijzondere werk dat zij kunnen en mogen doen. Ze voelen zich verantwoordelijk, dragen bij en zien concreet resultaat waar zij trots op zijn. Ze zijn veelal erg bevlogen bij het mooie werk van Stadsherstel. De organisatie stelt uiteraard eisen aan haar medewerkers en medewerkers worden ook aangesproken op hun verantwoordelijkheden.

Tegenover deze verwachtingen staan goede arbeidsvoorwaarden. Naast een interessante functie en plezier in je werk, zijn ook andere voorwaarden van belang zoals een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook hecht Stadsherstel waarde aan het persoonlijk welbevinden van haar medewerkers door oog te hebben voor gezondheidsaspecten, persoonlijke ontwikkeling (onder meer door het opstellen van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan – ‘POP’) en scholingstrajecten.

Het bijzondere kantoor van Stadsherstel is gevestigd in de Amstelkerk aan het prachtige Amstelveld, een inspirerende en unieke werklocatie waar de historie tastbaar is.

Van stage naar een baan

Tijdens mijn studie Bouwtechnische bedrijfskunde heb ik stage gelopen bij Stadsherstel. Na mijn studie ben ik eerst aan de slag gegaan als bedrijfsmakelaar. Toen ik hoorde dat er een vacature was ontstaan de afdeling Verhuur en Juridische zaken keerde ik weer terug bij Stadsherstel. Het was de perfecte timing!
Floris van Dorp,
medewerker verhuur bedrijfsruimten
Lees het interview

Stage- en afstudeermogelijkheden binnen Stadsherstel

Onze organisatie is continu in beweging en opzoek naar innovatieve ideeën en procesverbeteringen. Als stagiair of afstudeerder kun je daar een belangrijke rol in spelen. Wil jij graag werkervaring opdoen op het gebied van projectvoering in alle stadia, bijvoorbeeld op onze afdeling Planontwikkeling en Restauratie? Of lijkt het je bijvoorbeeld interessant om bij Communicatie en Fondsenwerving je stage te doorlopen? Stadsherstel is een erkend leerbedrijf en biedt, op haar kantoor in de Amstelkerk, diverse stage- en afstudeermogelijkheden voor mbo-ers en hbo-ers.

Naast een interessante stageplaats bij een bedrijf waar veel valt te leren en ruimte is voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling, bieden wij goede arbeidsvoorwaarden zoals:

  • een passende stagevergoeding;
  • vergoeding van reiskosten woon-werkverkeer;
  • professionele stagebegeleiding.

De belangstelling voor een stage- en/of afstudeerproject binnen onze organisatie is groot. Bij interesse is het daarom raadzaam je toegevoegde waarde in je motivatie goed te verwoorden en duidelijk aan te geven wat voor project je voor ogen hebt. Daarnaast is het ook van belang de stagerichtlijnen/-doelstellingen vanuit je studie aan je sollicitatie toe te voegen. Sollicitaties kun je richten aan: Marieke Ravestein, HR Adviseur, vacatures@stadsherstel.nl

Niet alles ligt vast en er is veel mogelijkheid tot maatwerk en flexibiliteit.

Ik hou van die reuring en heb aan het eind van de dag een tevreden gevoel.
Hannah N’Guessan-Price,
medewerkster Exploitatie Bijzondere Locaties
Lees het interview

Deze baan is goed te combineren met de zorg voor zijn kinderen en het kunstenaarschap.

Piet Hein werkt al zo’n 18 jaar als beheerder bij Stadsherstel, meestal twee á drie avonden in de week en voornamelijk in de Amstelkerk.
Piet Hein Haverkamp,
beheerder Exploitatie Bijzondere locaties
Lees het interview

Vrijwilligers

De Bijzondere Locaties van Stadsherstel worden regelmatig op middagen gratis opengesteld voor publiek. Op die middagen heten twee vrijwilligers de bezoekers welkom waarbij ze vertellen over het gebouw, de restauratie, het werk van Stadsherstel en over de Vereniging Vrienden van Stadsherstel. Regelmatig helpen vrijwilligers ook mee bij diverse andere activiteiten zoals de organisatie van concerten, de Open Monumenten Dagen, de Zeehavendagen en de Surinaamse Maanden. Naast deze activiteiten dragen ze ook bij aan de ledenadministratie, archiefonderzoek, de verzending van een Vrienden mailing, het schrijven van artikelen, het afnemen van interviews, de aansturing van de vrijwilligersgroep of het runnen van ons mooie Stadsherstelwinkeltje. Kortom: zonder inzet van vrijwilligers zouden deze activiteiten geen doorgang kunnen krijgen!

Naast bovengenoemde activiteiten is de Vereniging Vrienden van Stadsherstel altijd op zoek naar vrijwilligers die één of meerdere dagdelen per maand in de unieke panden van Stadsherstel Amsterdam als gids willen optreden. Uiteraard ontvang je van ons alle informatie en begeleiding om deze taak goed uit te kunnen voeren.

Voor het Stadsherstelwinkeltje zijn wij per direct op zoek naar een vrijwilliger die de donderdagmiddag het winkeltje kan runnen tussen 13.00 en 16.30 uur.

Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk of wilt u meer informatie aanvragen? Bel dan met de Vereniging Vrienden van Stadsherstel (020- 520 00 75) of stuur een mail naar vrijwilligers@stadsherstel.nl

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. De analytische cookies zijn volledig geanonimiseerd en worden niet gedeeld. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Ok, ik wil verder".
instellingen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om statistieken van de website bij te houden. De analytische cookies zijn volledig geanonimiseerd en worden niet gedeeld. Tevens wordt het laatste octet van het IP-adres automatisch gemaskeerd.