Samen de stad behouden en genieten van erfgoed en geschiedenis

Vriendenwandeling
O

Onze vrienden

Meehelpen stadsherstellen en daar optimaal van genieten? Dat kan als u Vriend wordt van Stadsherstel. De Vrienden van Stadsherstel maken echt het verschil. Zij helpen ons met het aankopen, restaureren, herbestemmen en openstellen van monumenten en dragen bij aan het behoud van het restauratieambacht.

90% van uw contributiebijdrage gaat naar de monumenten

Met de hulp van de Vrienden konden bijvoorbeeld zes Amsterdamse panden worden aangekocht, zoals De Hollandsche Manege. En dankzij hun steun krijgt de Fronik buurtboerderij in Zaandam haar beeldbepalende betimmeringen terug.

Van alle contributiebijdragen wordt 90% daadwerkelijk besteed aan de monumenten én 100% van uw extra bijdragen. Dat is mede mogelijk dankzij de grote hulp van onze enthousiaste vrijwilligers.

Kijkje achter de schermen

Wij houden van ons werk en vinden het heerlijk om u daar echt deel van uit te laten maken. Daarom schrijven wij veel over onze parels. Ook organiseren we elk jaar vaste én extra Vriendenactiviteiten. Daarnaast krijgt u exclusieve kijkjes achter de schermen bij een restauratieproject en kunt u als eerste onze nieuwe aanwinst komen bekijken.

Bekijk de vriendenactiviteiten

Lidmaatschap voor twee plus één cadeau

Als particulier bent u al vanaf € 30,-, lid van de Vrienden van Stadsherstel en als bedrijf voor € 100,-. U kunt dan samen met een introducé genieten van onze Vriendenactiviteiten. Het lidmaatschap is dus geldig voor 2 personen. Daarnaast mag u iemand anders een gratis jaarlidmaatschap cadeau geven.

Als Vriend krijgt u jaarlijks:

  • Het Stadsherstel Magazine.
  • Een boekje over een speciaal restauratieproject.
  • De digitale nieuwsbrief.
  • Een rondwandeling langs en in restauratieprojecten onder leiding van projectleiders en vrijwilligers.
  • Een rondvaart langs Stadsherstelpanden voor een Vriendenprijs.
  • Lezing en bezoek aan een monument tijdens de Ledenvergadering
  • Korting op of zelfs gratis toegang tot verschillende culturele activiteiten.
  • 5% korting op een locatie voor het organiseren van uw feestelijke/zakelijke bijeenkomst.
  • Korting op het Stadsherstelboek ‘Amsterdam Herstelt’.
  • En u mag gelijk één gratis lidmaatschap weggeven.
Overtuigd?

Graag verwelkomen wij u bij onze club.

Vragen over het lidmaatschap? Neem contact op met vrienden@stadsherstel.nl of 020-5200075

Ik doe mee omdat ik me als vriend [nr.41] én als buurtbewoner EXTRA betrokken voel bij uw liefdesrelatie met onze heerlijke stad.
Roel Beugeling
(Vriend van Stadsherstel en donateur van de Haarlemmerpoort)

Reconstructie van de geveltop van het 18e-eeuwse patriciërspand

Het zandstenen borstbeeld die de halsgevel heeft gesierd stond nog in de achtertuin. Dankzij de financiële ondersteuning van de Vereniging Vrienden kon de reconstructie verzorgd worden. In het atelier van Snoep werd vier maanden door twee man het steen bewerkt.
Tobias Snoep
Meer over Vereniging Vrienden

Hoe worden de Vriendendonaties voor Stadsherstel bepaald .

De Vrienden van Stadsherstel zijn in 1981 opgericht om ons te helpen monumenten te redden door bijdragen te geven voor aankoop of restauratie. Alle activiteiten en donaties van de Vrienden worden in nauwe samenwerking met bestuur van de Vrienden bepaald. Wanneer bij een aankoop of restauratie een tekort is, maakt Stadsherstel een projectvoorstel. Het bestuur van de Vrienden bekijkt of de gevraagde bijdrage past bij de doelstellingen van de Vrienden en of het gevraagde bedrag redelijk is. Vervolgens wordt bepaald of het betreffende monument de bijdrage van de Vrienden ontvangt.

Beloning bestuur en vrijwilligers

De bestuurders van de Vriendenvereniging ontvangen geen beloning of vergoeding voor hun inzet. Zij doen hun werk met veel liefde voor de monumenten. Net zoals de vele vrijwilligers die panden openstellen of op kantoorwerkzaamheden verrichten zoals Peter Hughe. Hij verzorgt op ons kantoor onder andere de ledenadministratie. Met hem zult u contact hebben als u vragen over het lidmaatschap heeft.

Bestuurders vereniging
mr. R.J.C. (Ruud) van Helden – voorzitter
drs. M. (Marc) Peters – secretaris en penningmeester
drs. P.J.H.M. (Paul)Luijten
C. (Chella) Busch
J.A. (Jaap) Hulscher

Opzegging lidmaatschap

We zien u liever niet gaan maar in dit geval kunt u een e-mail te sturen naar onze ledenadministratie: vrienden@stadsherstel.nl
Opzeggingen doet u uiterlijk een maand voor het begin van het nieuwe contributiejaar (voor 30 november).

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.