Dag van de Duurzaamheid & Zon op de Zwijger

Dag van de Duurzaamheid & Zon op de Zwijger Dag van de Duurzaamheid & Zon op de Zwijger

Op de Dag van de Duurzaamheid zal vanuit Pakhuis de Zwijger een live-uitzending van de NOS plaatsvinden. Diverse sprekers, vele koplopers en initiatieven uit het hele land worden deze dag en avond uitgelicht. Van de hipste windmolens tot kromkommers en van een elektrische zonne-motor tot duurzame jurken. Ook wordt dan aandacht geschonken aan ons project Zon op de Zwijger, een project wat dan net is gerealiseerd.

Stadsherstel en de Groene Grachten
Vorig jaar werd er een prijsvraag uitgeschreven voor het rijksmonument Pakhuis de Zwijger. De prijsvraag was onderdeel van het pilotproject die Stadsherstel aangegaan was met De Groene Grachten, een duurzaamheidinitiatief van Wubbo Ockels. Op de Dag van de Duurzaamheid in 2012 bezegelden de twee partijen hun samenwerking. En nu drie jaar later wordt het pilotproject afgesloten. Wij zullen u binnenkort meer over de resultaten van het pilotproject vertellen. 

Prijsvraag voor Pakhuis de zwijger
De prijsvraag werd uitgeschreven door De Groene Grachten, Stadsherstel en de gemeente Amsterdam. Doel was om een oplossing voor zonnepanelen op Pakhuis de Zwijger te vinden, die recht doet aan het monumentale karakter van het pand. De deelnemers werden geprikkeld om met ideeën te komen die ook toepasbaar zijn op andere monumentale panden in Nederland. De prijsvraag ‘Zon op de Zwijger’ is gewonnen door JansZon BV die het project afgelopen maand tot uitvoering bracht.

NOS live-uitzending op NPO 2
Om 22.40 uur wordt er in de NOS live-uitzending aandacht besteed aan het project 'Zon op de Zwijger'.
De uitzendig is te zien op NPO 2. 

Artikel Het Parool: Zonnetechniek met discrete look
In het artikel van Het Parool geeft projectleider Paul Morel meer uitleg over het duurzame project. 

Bekijk hier het gehele programma in Pakhuis de Zwijger.
Lees hier meer over het doel van het pilotproject De Groene Grachten en Stadsherstel.

De Dag van de Duurzaamheid, op 9 oktober, is een initiatief van Urgenda

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.