Zonnehuis weer theater

Zonnehuis weer theater Zonnehuis weer theater

Stadsherstel Amsterdam, Double 2 Mediaproducties en OpusOne Theaterproducties hebben vrijdag 10 april jl. een contract getekend voor de exploitatie van het monumentale Zonnehuis in Amsterdam-Noord. De drie partners herstellen de oorspronkelijke theaterfunctie van dit historische gebouw. Het Zonnehuis bestaat uit een theaterzaal (425 zitplaatsen), repetitieruimtes, kantoorfaciliteiten en een horecavoorziening.

“Het is onze missie monumenten en beeldbepalende panden te redden door ze zorgvuldig te restaureren, een passende bestemming te geven en te verhuren. Wij zijn verheugd dat het Zonnehuis in samenwerking met Double 2 en OpusOne weer een theater wordt”, aldus Onno Meerstadt, directeur Stadsherstel Amsterdam, eigenaar van het Zonnehuis. “Daarnaast blijft het Zonnehuis ruimte bieden aan buurtinitiatieven, lokale projecten en culturele en bedrijfsmatige activiteiten.”

Double 2 | 2 Meter Sessies
Voor Jan Douwe Kroeske, eigenaar van Double 2, is vooral het behoud van het multifunctionele karakter van het gebouw van belang. Kroeske en zijn team gaan kantoor houden in het Zonnehuis. In de theaterzaal vinden onder meer de opnames plaats van het bekende muziekprogramma 2 Meter Sessies, uitgezonden via FOX. “We zijn met 2 Meter Sessies op veel bijzondere plekken geweest. Muzikanten en televisiemakers worden vaak beter als je ze een thuisgevoel kunt geven op een mooie locatie. Dat is wat wij graag willen in onze nieuwe behuizing: gastvrijheid in een ontwapenend theater.”

Opus One
OpusOne, al langer huurder van het Zonnehuis, gaat eigen producties uitbrengen in de theaterzaal. Maarten Voogel, directeur van OpusOne, is enthousiast over de mogelijkheden die het Zonnehuis biedt: “Voor een theaterproducent is het ideaal om kantoor en theater op één locatie te hebben. Daarnaast gaan wij zorg dragen voor een professionele theaterprogrammering bestaande uit eigen producties en die van collega-producenten, waardoor het Zonnehuis een nationale functie krijgt.”

Het Zonnehuis, een prachtige monumentale evenementenlocatie, is gebouwd in 1932 in Amsterdamse Schoolstijl en ligt aan het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan, op vijf minuten fietsen van de NDSM-werf. Oorspronkelijk gebouwd als verenigingsgebouw voor de arbeiders van het NDSM terrein vanuit de filosofie dat een bloeiend verenigingsleven van belang is voor de opvoeding van de arbeidersklasse. Vandaag de dag is het gebouw nog geheel in originele staat. Zo ook de theaterzaal. Welke uniek is in zijn ontwerp en sfeer.  De sfeer en de vele mogelijkheden maken het voor vele doeleinden bruikbaar. In september zijn de werkzaamheden gereed en kunt u genieten van alle activiteiten in het Zonnehuis.

Wilt u zelf deze unieke locatie reserveren? Lees hier meer over deze bijzondere locatie en bekijk foto’s

               

OPROEP: weet of heeft u bijzondere of oude foto’s van het Zonnehuis? Wij voegen ze graag toe aan ons archief en de website. Stuur een mail met uw gegevens én de foto naar: info@stadsherstel.nl
Of stuur evt. foto’s of kopieen naar:
Stadsherstel Amsterdam
Postbus 3777
1001 AN Amsterdam

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.