't Zonnehuis presents Fringe Fridays

Ff Fbheader2

’t Zonnehuis presenteert ‘Fringe Fridays’: jong theatertalent op de planken van een monument. ’t Zonnehuis, gebouwd als verenigingshuis voor arbeiders van de NDSM, ademt met het authentieke art deco interieur nog altijd de sfeer van de jaren ’30. Elke eerste vrijdag van de maand zorgt onbekend en ongekend talent voor reuring met eigenzinnige voorstellingen.

PROGRAMMA FRINGE FRIDAYS 2020/2021


8 januari 2021 WORDT VERPLAATST
MIND THE BODY van Anton van der Sluis
Een klein requiem voor vergankelijkheid van Mees Vervuurt

MIND THE BODY is een fysieke voorstelling over de strijd tussen het hoofd en het lichaam, ofwel het rationele en intuïtieve. Hoewel het hoofd ervoor zorgt dat we de wereld kunnen ordenen en begrijpen, weerhoudt het ons ervan om contact te maken met ons lichaam en de wereld daaromheen. Anton van der Sluis zoekt de grenzen op van waar het lichaam eindigt en het hoofd begint, en andersom.

Een klein requiem voor vergankelijkheid is een muzikale ode aan het tijdelijke die het vergaan van klanken hoorbaar maakt: vervormde celloklanken en elektronica als ondergrond, dalende strijkersglissandi die in willekeurige opeenvolgingen in elkaar grijpen. En een contrasterende, hemelse zanglijn die de doorgaande afbreuk nog dwingender lijkt te benadrukken. Daar waar ons oor verlangt naar het voorstelbare, schiet Mees Vervuurts compositie een onverwachte richting in.

Tickets: https://fringe-friday-2.eventbrite.nl

12 februari 2021
N>A>M – Non Aligned Movement van Christian Guerematchi

N>A>M> (Non Aligned Movement) is een zoektocht naar de zwarte Europese identiteit en de codes van het zwarte lichaam. Choreograaf Christian Guerematchi en muzikante Shishani hebben beide wortels in zowel Europa als Afrika. Ze laten zich voeden door hun eigen achtergrond. In combinatie met de stemmen en bewegingen van de Afrikaanse diaspora gaan ze in N>A>M> (Non Aligned Movement) op een epische afrofuturistische reis naar de Balkan.

Tickets: https://fringe-friday-3.eventbrite.nl

5 maart 2021
ELEPHANT in the room van Eva Layla Schipper
Tickets binnenkort beschikbaar

9 april 2021
Leeuwenkind van Luan Buleshkaj
Tickets binnenkort beschikbaar

7 mei 2021
Yoniverse van Cherella Gessel
Tickets binnenkort beschikbaar

4 juni 2021
Together van Donnan Chittick
In Lak’ech van Aissa Kraayenbrink
Tickets binnenkort beschikbaar

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.