't Huis aan de Amstel steigervrij

In Holland staat een huis... In Holland staat een huis...

De restauratie van de voormalige ingenieurswoning (Korte Ouderkerkerdijk 45) op het terrein van de Zuidergasfabriek laat zichtbare vorderingen zien. Onlangs zijn de steigers verwijderd en zijn de karakteristieke elementen en gevels weer te bewonderen. 

Glas-in-lood
Niet alleen de mooie lijstgevel, die doorbroken is door houten dakkapellen met grote ramen is weer zichtbaar, maar ook het fries met vakwerkcassettes die zich onder de goot met gootklossen bevinden. De mooie glas-in-lood ramen zijn gerestaureerd en waar deze ontbraken zijn ze teruggebracht en vormen weer een mooi geheel.  Momenteel worden de laatste restauratiewerkzaamheden verricht aan het monumentale interieur.

‘ tHUIS aan de AMSTEL’
Nog even geduld en dan kunt u zelf van dit juweel genieten. Want in het toekomstige ‘ tHUIS aan de AMSTEL’ kunt u dineren, borrelen en kunst bekijken. Een inspiratie en belevenis op culinair en artistiek gebied, een thuisplek voor bewoners en bedrijven met mogelijkheden voor proeverijen, workshops, exposities, private diners en meetings.

Benieuwd naar het resultaat?
Blijf ons volgen via de website en kijk voor meer beeldmateriaal op www.facebook.com/stadsherstel

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.