Stadsherstel winnaar herbestemmingsplan St. Joseph gebouw

''Nieuwe bestemming voor St. Joseph'', tekening gemaakt door Glynis, cliënt dagbesteding Goed voor Elkaar ''Nieuwe bestemming voor St. Joseph'', tekening gemaakt door Glynis, cliënt dagbesteding Goed voor Elkaar

Stadsherstel is de winnaar van het beste herbestemmingsplan voor het St. Joseph gebouw aan de Kerklaan 1 in Heemskerk. Samen met Stichting Woongroep Sint Joseph en Stichting Goed voor Elkaar heeft Stadsherstel met het ingediende plan en het bod het hoogste gescoord in de verkoopprocedure. Stadsherstel neemt binnenkort het gebouw over van de gemeente Heemskerk.

Een sociaal plan

Op de begane grond komt Stichting Goed voor Elkaar met een lunchroom en een winkel die door jongvolwassenen met een beperking zal worden gerund. Ook komen op de begane grond ruimtes voor dagbesteding in samenwerking met ouderen. Op de bovenverdiepingen komen zestien tweekamerappartementen van Stichting Woongroep Sint Joseph voor de huisvesting van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Juryoordeel

Het plan is door de gemeente Heemskerk geselecteerd uit vier ingediende plannen. De gunningscommissie, bestaande uit vijf personen, heeft de plannen op de volgende vijf criteria beoordeeld.

  1. De mate waarin de nieuw functie de ‘beleving’ van de Kerklaan versterkt;
  2. De mate waarin het pand in de nieuwe functie (gedeeltelijk) toegankelijk blijft voor publiek;
  3. De mate waarin de nieuwe functie zich richt op de totstandkoming speciale woonvormen;
  4. De mate waarin de nieuwe functie een sociale of educatieve toegevoegde waarde heeft;
  5. De mate waarin het pand wordt verduurzaamd, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel energiebesparende maatregelen als het duurzaam opwekken van energie.

Op de eerste vier criteria scoorde ons winnende plan het hoogste. Op het vijfde criterium scoorde ons plan ruim voldoende: energiezuinig en aardgasvrij. Nadat de combinatie werd gemaakt met het ingediende businessplan en de bieding is Stadsherstel als winnaar uit de procedure gekomen. Volgens afspraak wordt de koopovereenkomst tussen de gemeente Heemskerk en Stadsherstel binnenkort getekend.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.