Stadsherstel en corona

Stadsherstel en corona Stadsherstel en corona

Wij leven mee met al onze huurders, cultuurliefhebbers, Vrienden, vrijwilligers en alle anderen die een moeilijke tijd doormaken vanwege het coronavirus. Met elkaar zorgden we voor reuring in onze monumenten, waarvan we binnenkort hopelijk allemaal weer, in goede gezondheid, kunnen genieten. Tot die tijd proberen wij samen deze periode zo goed mogelijk door te komen.

Zowel de cultuur- als restauratie- als vastgoedsector waarin wij werken, behoren tot de sectoren die hard door de coronacrisis geraakt worden. Stadsherstel zelf ondervindt ook flinke financiële tegenslagen. Zoals het noodgedwongen stopzetten tot 1 juni van alle activiteiten in onze 14 Bijzondere Locaties, het onderhoud en beheer dat niet overal meer uitgevoerd kan worden, maar ook onze restauratieprojecten die niet op dezelfde manier door kunnen gaan. Dit alles brengt voor ons aanzienlijke verliezen met zich mee, ook vanwege extra leegstand van die monumenten.

Onze vaste huurders

Maar wij zijn natuurlijk niet de enige. Het pakket aan financiële hulpmaatregelen van de overheid is er onder andere voor ondernemers, zzp’ers en culturele organisaties, zodat hun bedrijf kan overleven en ze hun huur te kunnen blijven betalen. Niettemin kunnen we ons voorstellen dat er huurders zijn die ondanks het pakket aan maatregelen financiële problemen houden. Bedrijven die direct geraakt zijn door de coronacrisis omdat ze op last van de overheid zijn gesloten of redelijkerwijs niet meer open kunnen blijven (zoals horeca en winkels), bieden wij uitstel van huurbetaling voor de maanden mei en juni. Dit geldt niet voor woon- en kantoorruimte.

Huurders en bezoekers van onze Bijzondere Locaties

Ook hebben wij met onze Bijzondere Locaties, zoals De Duif en het Zonnehuis, te maken met de coronamaatregelen. Op instructie van de landelijke overheid zijn in verband met de verspreiding van het coronavirus alle activiteiten in onze evenementlocaties tot 1 juni geannuleerd. Iedereen in bezit van kaarten voor geannuleerde evenementen ontvangt zo spoedig mogelijk bericht over eventuele nieuwe data of eventuele restitutie van het aankoopbedrag. Bekijk onze cultuuragenda.

De huurders van onze Bijzondere Locaties kunnen hun evenementen zonder extra kosten verplaatsen naar een andere datum. Wel vragen wij onze huurders om een gedeelte van de beheerderskosten te betalen, zodat wij de reeds ingedeelde zzp’ers gedeeltelijk kunnen blijven betalen.

Stimulering van de bouw/restauratiesector

Onze onderhouds-, beheer- en restauratiewerkzaamheden gaan door bij de monumenten waar dat mogelijk is. We hanteren daarbij de richtlijnen van het RIVM, indien nodig in samenspraak met de aannemers en onze huurders. Wij voldoen daarmee aan de wens van Bouwend Nederland om, zoveel mogelijk, bouwprojecten door te laten gaan. Zo hoeft de bouwsector, die niet thuis kan werken en al veel last heeft ondervonden van de stikstof en PFAS-norm, geen onnodig verlies te lijden. Ook proberen wij op die manier de specialistische restauratiekennis, die maar weinig bouwbedrijven hebben, in stand te houden.

Wij hopen, zoals eerder gezegd, dat wij er met elkaar goed uitkomen en we houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en danken u voor uw begrip. Zorg goed voor uzelf en voor anderen.

Directie en medewerkers van Stadsherstel Amsterdam

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.