Simeon ten Holt's palet

Fotografie: Dorinde de Tempe Fotografie: Dorinde de Tempe

UNIEK CONCERT: Genieten van vijf composities van Nederlands grote componist Simeon ten Holt. De Canto Ostinato van Ten Holt kent u wellicht, maar kent u ook de andere even zo bijzondere muziekstukken? Zaterdag 25 januari gaat u kennis maken met maar liefst vijf composities van Simeon ten Holt. Pianisten en leden van het Rondane Kwartet Daphne Keune en Robert Lambermont spelen deze avond namelijk fragmenten van ca. 20 minuten uit zowel Canto Ostinato, Incantatie IV, Horizon, Lemniscaat als Meandres.

Tijdens dit concert geven de pianisten bovendien een toelichting op deze vijf composities. Ook vertellen zij over hun jarenlange nauwe band met de componist en zullen zij eventuele vragen uit het publiek beantwoorden.

Voor online kaartverkoop klik hier.

 

Canto Ostinato en Incantatie IV
Een mooie kans om de verschillende karakters van deze composities van Simeon ten Holt te leren kennen en misschien een aanleiding om de volledige uitvoering van Canto Ostinato en Incantatie IV, gespeeld door het Rondane Kwartet op vier vleugels in april 2014 in De Duif, bij te wonen. Op 22 en 23 april 2014 voert het Rondane Kwartet namelijk voor het zesde jaar op rij, deze twee complete avondvullende werken van Ten Holt uit in samenwerking met Stadsherstel. Twee avondvullende werken Canto Ostinato en Incantatie IV op vier vleugels naar de voorkeuren van de componist!

Klik hier voor de concerten op 22 en 23 april

 

Rondane Kwartet
Samen met de pianisten Laura Sandee en Petra van Oort vormen Daphne en Robert het Rondane Kwartet. Dit viervleugelkwartet is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in de muziek van Simeon ten Holt. Dagblad Trouw schreef over de debuut-CD Canto Ostinato van het Rondane Kwartet: “….eigenzinnige interpretatie, mooi samenspel, met een prachtig oor voor detail tussen Ten Holt’s grote bogen. Rondane klinkt echt anders dan alle anderen. Intiem, rond en superverleidelijk.”
www.rondanekwartet.nl

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.