Restaurant Den Burgh opent haar deuren

Restaurant Den Burgh opent haar deuren Restaurant Den Burgh opent haar deuren

Vrijdag 19 april jl. was de feestelijke opening van Restaurant Den Burgh in Haarlemmermeer. Vanaf zaterdag 20 april is Boerderij Den Burgh na een uitvoerige en intensieve restauratie door Stadsherstel geopend voor publiek. De boerderij dateert uit 1859 en is daarmee één van de eerste boerderijen die na de drooglegging van de Haarlemmermeer werd neergezet, is vanaf die dag een prachtig restaurant.

Bekijk op Facebook een kleine impressie van de opening en het restaurant.

De boerderij is gelegen nabij de Geniedijk, die als onderdeel van de Stelling van Amsterdam is aangewezen als UNESCO monument. Omdat de boerderij ernstig in verval was geraakt benaderde de gemeente Haarlemmermeer Stadsherstel Amsterdam om de boerderij over te nemen en te restaureren. Van dit type boerderij, een zogenaamde Zeeuws langhuis of langgevelboerderij, heeft Haarlemmermeer er namelijk niet veel meer.

Voor Stadsherstel was het verzoek van de gemeente Haarlemmermeer een mooie kans om een fraaie restauratie in deze polder uit te voeren, gevolgd door een aansprekende herbestemming tot toprestaurant. De gemeente Haarlemmermeer steunde Stadsherstel met de restauratie van deze boerderij met een bedrag van €100.000.

Herbestemmen
De nieuwe bestemming voor boerderij Den Burgh werd horeca. Jurriaan en Roos Temme zijn de exploitanten van Restaurant Den Burgh. Zij zijn ervan overtuigd dat Den Burgh op zo’n toplocatie een toprestaurant kan worden. Vanwege haar ligging zal de boerderij een knooppunt worden tussen verschillende sociale, cultuurhistorische en recreatieve netwerken in de Haarlemmermeer.

Boerderij Den Burgh heeft na de restauratie een oppervlakte hebben van ruim 700m2, verdeeld over restaurant, bar, private dinings en apart te verhuren vergaderruimtes. Aan de zuidzijde is een terras aangelegd. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein aanwezig.  Het restaurant is dagelijks geopend vanaf 11:00 uur voor lunches en diners.

Meer informatie over restaurant Den Burgh vindt u op www.restaurantdenburgh.nl

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.