Paviljoen Fort Diemerdam nadert voltooiing

Paviljoen Fort Diemerdam nadert voltooiing Paviljoen Fort Diemerdam nadert voltooiing

De werkzaamheden van de bouw van het paviljoen bij het Fort Diemerdam naderen hun einde en dat betekent dat het paviljoen over enkele weken zijn voltooiing bereikt. Na een vertraging van bijna een jaar is Stadsherstel in januari 2011 met de bouw begonnen.

Zeer voortvarend zijn Stadsherstel en het bouwteam, bestaande uit Emma architecten, Bouw- en Aannemersbedrijf J.C. Nieuwenhuizen B.V., Goorhuis Installatietechniek B.V., Schoonderbeek Installatietechniek B.V. en J.N. Jonker B.V. aan de slag gegaan. Lange tijd was er voor buitenstaanders niet veel te zien van de werkzaamheden. Een groot deel werd namelijk onder de grond gebouwd. In september 2011 werden vervolgens de eerste glooiende vormen van het paviljoen zichtbaar en op 4 oktober jl. werd het hoogste punt gevierd.

Eind 2011 was het bijzondere bouwwerk wind- en waterdicht en bovendien waren de meeste van de veertigduizend ‘shingles’ met meer dan 120.000 (!!!) nagels tegen de gevel vastgezet. Want niet alleen de glooiende en welvende vorm maken het paviljoen zo bijzonder, ook deze shingles geven het zijn unieke uitstraling. Een schitterend plaatje! Na de oplevering zal met het grondwerk begonnen worden en zal het bolwerk en het fort in de oude glorie herrijzen.

Partners

Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst. Het project Fort Diemerdam wordt mede mogelijk gemaakt door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.