Open Dag Majellakerk

Podium in aanbouw Podium in aanbouw

In het kader van de Dag van de Bouw is op zaterdag 2 juni de Gerardus Majellakerk, een rijksmonument uit 1925, de hele dag open voor bezoek. In heel Nederland stellen leden van Bouwend Nederland hun mooiste en meest bijzondere bouwlocaties open voor het publiek. Eigenaar Stadsherstel is momenteel bezig met een ingrijpende verbouwing.

Tijdens de open dag zijn er live optredens van leden van het Nederlands Kamerorkest: Lisanne Soeterbroek, viool en Douw Fonda, cello. Om 13.00 uur en 14.00 uur spelen zij: Dance nr.5, van Loevendie, 1e deel van het duo van Kodaly, Händel- Halvorsen.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest (NedPhO|NKO) nemen in de zomer van 2012 hun intrek in deze kerk. De Majellakerk zal naast kantoorruimtes en oefenstudio’s plaats bieden aan een repetitiezaal met 250 stoelen met optimale akoestische kwaliteiten.
Buurtbewoners kunnen openbare repetities bijwonen, ook komen er muziekworkshops en projecten voor scholen uit de buurt.

Bent u benieuwd naar de vorderingen van de bouw in deze kerk? Kom op zaterdag 2 juni naar de Dag van de Bouw. De mensen van Stadsherstel en de Nijs laten u graag alles zien!

Tot ziens op zaterdag 2 juni!

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.