Musical Kiss of the Spiderwoman

Nederland,Amsterdam, 2015 Kiss of the Spider Woman, OpusOne, Alex Klaasen en René van Kooten Foto: Bob Bronshoff - Copyright Bob Bronshoff Foto: Bob Bronshoff

De bekroonde musical Kiss of the Spider Woman voor het eerst Nederland en exclusief te zien in het Zonnehuis! Theaterproducent OpusOne brengt van 5 juni t/m 5 juli 2015 deze musical naar Nederland met een topcast: Alex Klaasen neemt de rol van Molina voor zijn rekening en René van Kooten speelt Valentin. De vertaling en regie is in handen van Koen van Dijk en de choreografie is van Frans Schraven.

Kiss of the Spider Woman is gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig en de Oscar-winnende film uit 1985. Terrence McNally (o.a.The Full Monty, Ganesha) schreef het script en de songs zijn van John Kander en Fred Ebb, als duo ook verantwoordelijk voor onder meer Chicago en Cabaret. De musical werd wereldwijd opgevoerd en beloond met talloze prijzen waaronder 7 Tony® Awards voor onder andere Beste Musical, Beste Songs en Beste Script.

Het verhaal gaat over twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn – letterlijk – tot elkaar veroordeeld en leven onder zware fysieke omstandigheden. Beiden dromen van een beter leven buiten de gevangenis. Het verhaal neemt een verrassende wending als ze tegen elkaar worden uitgespeeld. Vrijheid en liefde zijn niet langer hetzelfde…

Locatie Zonnehuis
Exclusief te zien in theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Dit monumentale pand in Amsterdamse Schoolstijl werd in 1932 gebouwd voor de werknemers van de NDSM-werf maar verloor de afgelopen jaren zijn oorspronkelijke functie. In juni opent het Zonnehuis opnieuw haar deuren als theater met Kiss of the Spider Woman als openingsproductie. Het theater is recentelijk verbouwd en ingrijpend vernieuwd met behoud van het oorspronkelijke karakter. Bekijk hieronder een eerste artist impression van de zaal en het decor.

Artist impression 

Repetitiebeelden en interview met de cast van Kiss of the Spider Woman

Voor meer info, de cast en tickets: www.kissofthespiderwoman.nl

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.