Monumentenprijs voormalige pastorie

Monumentenprijs voormalige pastorie Monumentenprijs voormalige pastorie

Tijdens de feestelijke oplevering van de voormalige pastorie ontvingen wij de Monumentenprijs 2015 van de gemeente Beverwijk. Dankzij veel restauratie-experts en ambachtslieden is de pastorie gerestaureerd.Bekijk twee filmfragmenten waarin Jaap Hulscher u meeneemt door de geschiedenis van de pastorie en het eindresultaat toelicht. Zie ook hoe de restauratie van de vele houten ornamenten is verlopen. 

Monumentenprijs
Wethouder Cecilia van Weel heeft tijdens de feestelijke oplevering 17 maart jl. van de voormalige pastorie de Monumentenprijs 2015 van de gemeente Beverwijk uitgereikt. Adjunct-directeur Jaap Hulscher mocht de prijs van €2.500,- in ontvangst nemen als blijk van waardering voor het behoud en herstel van het monumentale pand aan de Breestraat 101. Behalve de Monumentenprijs kreeg Stadsherstel namens de inwoners van de gemeente Beverwijk een speciale oorkonde overhandigd door Stichting Historisch Beverwijk.

Over de Monumentenprijs
In 2007 stelde de Stichting Historisch Beverwijk aan het college voor om jaarlijks waardering uit te spreken voor initiatiefnemers die zich inzetten voor het behoud van het cultureel erfgoed in de gemeente Beverwijk. Dit voorstel is in samenwerking tussen de gemeente en de stichting verder uitgewerkt. De prijs wordt niet structureel ieder jaar toegekend. Alleen op momenten waarop een bijzondere bijdrage is geleverd.

Opening 
De openingshandeling werd op dinsdag 17 maart uitgevoerd door adjunct-directeur Jaap Hulscher, burgemeester Freek Ossel en pastoor Eugène Jongerden. Het rijksmonument werd daarna feestelijk geopend voor het publiek. Enkele honderden bezoekers konden het pand in volle glorie bewonderen en spraken hun waardering uit voor behoud en restauratie van dit pand met de bijzondere stijlkamer.

Historie
Meer weten over de rijke geschiedenis van dit prachtige monumentale pand?
Klik hier voor meer informatie. 

Rondleiding voormalige pastorie
Bekijk hier de film gemaakt door regionale omroep 251tv waarin adjunct-directeur Jaap Hulscher van Stadsherstel een rondleiding met uitleg geeft over het pand. 

Ornamenten houtsnijwerk
Bekijk hieronder een unieke video over de restauratie van de houten ornamenten van dit rijksmonument.

Mede mogelijk gemaakt door
De restauratie van dit pand wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de Provincie Noord-Holland en een bijdrage van het Nationaal Restauratiefonds en de gemeente Beverwijk. De restauratie van de stijlkamer wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Fonds Vijfhonderdtien en het Barbas van der Klaauw fonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
  

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.