Heropening van Het Zonnehuis een groot succes

 - Copyright Bob Bronshoff Foto: Bob Bronshoff

Op 8 juni ging Kiss of the Spider Woman van OpusOne in première in Het Zonnehuis. De musical, gebaseerd op de befaamde roman van Manuel Puig, is zeer goed ontvangen door het publiek en de pers. Niet alleen de fantastische muzikale theaterbewerking en het geweldige spel van de acteurs wordt geroemd, maar ook de bijzondere locatie draagt bij aan het succes.

"Alex Klaasen en René van Kooten – alle twee fenomenaal (…) naast hen vertolkt Marjolein Teepen alle vrouwenrollen met allure en finesse" **** (NRC Handelsblad)

"Korte scènes rijgen op hoog tempo de sterke nummers aaneen (…) laten we hopen op een verlening van de productie." **** (Trouw)

"Je wordt meegetrokken in het aangrijpende verhaal (…) er ontstaat prachtig driespel met een kippenvelmoment tijdens het nummer Lieverd" (De Telegraaf) 

"Neem de pont en ga naar Het Zonnehuis" **** (de Volkskrant)

"Kleine musicalproductie grootst gebracht op droomlocatie (…) muzikaal theater zoals dat moet zijn" (Noordhollands Dagblad)

prettig uptempo gespeelde musical over vriendschap, liefde, verraad en de kracht van fantasie om aan de werkelijkheid te ontsnappen” (Het Parool)

Er is een zeldzaam mooie combinatie van een goed verhaal, intieme en functionele setting, prachtige muziek en een ijzersterke uitvoering door een droomcast ontstaan” (www.musicaljournaal.nl)

NRC staat ook stil bij de kracht van het decor- en lichtontwerp op deze monumentale locatie: “Opus One speelt deze voorstelling in Het Zonnehuis, een voormalig buurthuis in Amsterdam-Noord, waar de traliepatronen niet alleen het toneelbeeld bepalen, maar ook tot in de zaal reiken. Zo worden toneel en zaal effectief naar elkaar toegetrokken. Een spannend lichtontwerp doet de rest.”

Een kort verslag van de première vindt u hier:

De voorstelling is nog te zien tot en met 5 juli.
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kissofthespiderwoman.nl

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.