Diemen aan Zee

Diemen aan Zee Diemen aan Zee

Pak de fiets en ga via een prachtige route naar Diemen aan Zee. Bij het fraaie Fort Diemerdam van Stadsherstel is het mogelijk om elke zondagmiddag een rondleiding te krijgen van gids John Cuijpers. Hij geeft tijdens de wandeling uitleg over het fort en de naastgelegen Kringenwetboerderij Zeehoeve. 

Vanaf Amsterdam kunt u via een mooie fietsroute van circa 45 minuten, die gaat over de Diemerzeedijk en de Nesciobrug, naar ons Fort Diemerdam en de Kringenwetboerderij Zeehoeve komen. Beide panden lagen voorheen aan de Zuiderzee vandaar ook de naam Zeehoeve. Maar ook via bijvoorbeeld Muiden kunt u via het fietspad langs de dijk bij de panden van Stadsherstel komen.

Historische Kring Diemen organiseert regelmatig op zondag een wandeling van Fort Diemerdam naar kringenwetboerderij De Zeehoeve. De wandeling duurt een uur en deelname is gratis. De start is bij Paviljoen Puur. Bekijk de website van Paviljoen Puur voor eventuele wijzigingen.

Lees meer over Fort Diemerdam.

Lees meer over de Zeehoeve.

EFRO

Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst. Het project Fort Diemerdam wordt mede mogelijk gemaakt door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.