De Hallen: nieuwe Amsterdamse hotspot
Het is al een nieuwe Amsterdamse hotspot en zal dat straks nog meer zijn als ons deel van de Hallen ook wordt opgeleverd. Hal 17, ‘de kleine passage’ genoemd, werd tijdens de restauratie gebruikt als bouwkeet en opslagplaats. Inmiddels is Stadsherstel bezig met de laatste restauratiewerkzaamheden maar we gunnen u alvast een voorproefje en vertellen u graag over deze nieuwe plek. Lees meer…
De Hallen en haar passage
Het complex De Hallen, de oude tramremise, heeft lang gewacht op een nieuwe bestemming. Het is een uniek complex van tien geschakelde hallen in de Kinkerbuurt. Eén ervan is onze Hal 17, de vroegere paardentramremise. Deze hal ligt tussen de Tollenstraat en de Bilderdijkkade. Levensader van De Hallen is de Passage, die de Bilderdijkkade en Ten Katemarkt met elkaar verbindt. De Passage bestaat uit twee delen. Het eerste deel loopt van de Ten Katemarkt tot de Tollensstraat. Het tweede deel bevindt zich in Hal 17. Dit pronkstuk is nu al hard op weg een regelrechte hot spot voor Amsterdammers te worden. Met de opening van het tweede deel van de Passage door Hal 17 heeft de stad er deze kerst een overdekte winkelpassage bij. “Kleinschalig, een soort overdekte Herenstraat”, zegt projectleider Paul Morel, die het open karakter van Hal 17 benadrukt. “Niet alleen is de passage heel toegankelijk door de lange openingstijden maar ook door de kleinschaligheid van de bedrijven/winkels die zich er vestigen en last but not least door het glazen dak waar je onderdoor flaneert. Volgende week zal de steiger worden weggehaald en kan het daglicht de hal weer binnenkomen en zal het voor het eerst ook op de gereconstrueerde gevel schijnen. We hebben namelijk de in het verleden gesloopte gevelwand weer teruggebracht. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Nog even geduld tot de kerst en dan kunt u het ook bekijken. Vanaf dan kunt u ook de negen winkeltjes en bedrijfjes bezoeken.
Tot ziens in ‘de kleine passage’.
De Foodhallen
In De Hallen is sinds kort een nieuw horecaconcept gestart genaamd ‘De Foodhallen’. De Foodhallen is opgezet door vier ondernemers die eerder in De Hallen Amsterdam al Brasserie Halte 3 en Meat West openden. De ondernemers werden voor dit nieuwe horecaconcept geïnspireerd door ‘indoor food markets’ die ook in steden als Londen en Madrid te vinden zijn. Deze 'food markets' trekken jaarlijks miljoenen bezoekers.
Bezoekers van de Foodhallen kunnen bij de verschillende tentjes hapjes kopen, drankjes worden verkocht aan de bar in het midden van de hal. Er zijn rond de twintig verschillende foodstands, van culinaire bitterballen tot pizza, Franse desserts en kaasplankjes.
De Foodhallen is op zondag tot en met woensdag van 11.00 uur tot 20.00 uur en donderdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 21.00 uur geopend.
De restauratie van Hal 17 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de Provincie Noord-Holland, gemeente Amsterdam en een Pluslening van het Nationaal Restauratie Fonds.