Bezoek de poort tijdens de Vriendenwandeling

Bezoek de poort tijdens de Vriendenwandeling Bezoek de poort tijdens de Vriendenwandeling

Elk jaar stellen we tijdens de Vriendenwandeling onze panden in restauratie open. Dit jaar is één van de hoogtepunten de bezichtiging van de Haarlemmerpoort, waarbij u dus ook binnen een kijkje kunt nemen. Bent u nog geen Vriend? Geen probleem, u kunt nog Vriend worden en alleen of met anderen meewandelen op zondag 27 mei.

De Vriendenwandeling is een jarenlange traditie die velen niet willen missen. Tijdens de wandeling komen we langs vele monumenten die Stadsherstel de afgelopen zestig jaar heeft gered en gerestaureerd, mede dankzij mooie bijdragen van de Vrienden. Een aantal bevindt zich nog in restauratie, waarbij u dus een uniek kijkje achter de schermen krijgt. Ter gelegenheid van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed is het thema dit jaar ‘In Europa’.

We bekijken die middag de stad dan door een Europese bril. Zo komen we “Amsterdamse” bewoners tegen die vanuit hun land van herkomst een stukje Europa de stad binnenbrachten. Maar ook materialen kwamen van heinde en verre om van het moerassige Amsterdam een stad van allure te maken. Tijdens deze wandeling zal blijken dat het juist het niet Amsterdamse is, wat Amsterdam zo typisch maakt.

Vier restauratiepanden geopend

Op de route worden de volgende restauratiepanden speciaal voor de Vrienden opengesteld waar Stadsherstellers daar dan graag meer over vertellen: Geldersekade 15, het smalste pandje van Stadsherstel, Oudezijds Voorburgwal 61, waar heel bijzonder marmer te vinden is, Prinsengracht 25 waar stucwerk gerestaureerd wordt en de meesterstukadoor u over vertelt. En de topper van de wandeling – de Haarlemmerpoort – die u ook van binnen kunt bekijken. Oftewel weer een bijzondere wandeling die we gezellig afsluiten in de Posthoornkerk met de Vriendenborrel.

Wanneer:  zondag 27 mei 2018
Startpunt: Geldersekade 15 start tussen 12.00 en 15.00 uur
Eindpunt:  Haarlemmerstraat 124-126 – Posthoornkerk

De wandeling is met de routebeschrijving in de hand alleen of met anderen te wandelen. Natuurlijk is uw introducee ook welkom. Vergeet niet uw Vriendenpas mee te nemen!

Nog geen Vriend? Geen probleem, u kunt HIER Vriend worden en natuurlijk meewandelen. Of u kunt minimaal € 50,- bijdragen aan de crowdfundactie van de Haarlemmerpoort en u krijgt dan een jaarlidmaatschap gratis. Ga daarvoor naar www.mijnstadsherstel.nl.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.