Verlenging actie Schooltje Dik Trom: bijna 80% behaald

Nederland, Oosthuizen, 26 november 2011 Schooltje van Dik Trom, Dik Trom, school, Stadsherstel, krot, opknappen Foto: Thomas Schlijper - Copyright Thomas Schlijper Foto: Thomas Schlijper

Dankzij een bijdrage van de Vereniging Vrienden van Stadsherstel én een particuliere genereuze gift komt de crowdfundingactie ‘Steun het schooltje van Dik Trom’ steeds dichterbij haar einddoel. Stond de teller begin maart 2012 nog op 45%, inmiddels kan Stadsherstel met trots zeggen dat 79% van het benodigde middelen behaald is. Door dit succes is besloten de actie tot eind juni te verlengen, om het volledige bedrag bij elkaar te werven. Zo wordt het monument de restauratie gegeven die het verdient.

Helpt u mee een blijvende en tastbare herinnering in stand te houden van één van de helden van de Nederlandse (kinder-)literatuur? Vanaf een schenking van € 50 blijft u ook op de hoogte van al het werk dat Stadsherstel doet. U krijgt dan namelijk een Vrienden Lidmaatschap met de bijbehorende nieuwsbrieven, rondwandelingen in en langs Stadsherstel gebouwen en kortingen op bijzondere Stadsherstel locaties. Ook verlengt Stadsherstel de actie ‘doneer € 50 en ontvang de geschenken als bij een donatie van € 75’, zolang de voorraad strekt. Het boek Dik Trom dat geschreven is in het schooltje krijgt u dan cadeau. Op www.steunhetschooltjevandiktrom.nl is uw steun van harte welkom!

De Vereniging Vrienden van Stadsherstel draagt ook het schooltje een warm hart toe. Met meer dan 2500 leden bestaat zij al meer dan 30 jaar en ondersteunt de restauratiewerkzaamheden van Stadsherstel. De Vrienden maken bijvoorbeeld restauraties mogelijk die normaal niet haalbaar zijn of niet voor subsidies in aanmerking komen. Dankzij haar bijdrage kunnen bijvoorbeeld verdwenen ornamenten of geveltoppen worden teruggebracht en worden verfraaiingen aangebracht zoals gevelstenen en sierhekken. Zo bevorderen de Vrienden het behoud van monumenten die anders verloren waren gegaan.

Partners

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.