Toppianisten spelen Rachmaninoff in De Duif

Toppianisten spelen Rachmaninoff in De Duif Toppianisten spelen Rachmaninoff in De Duif

Naar aanleiding van de recente succesvolle release van de 5CD-box met het complete originele piano solo werk van Sergei Rachmaninoff speelden zaterdag 13 oktober jl. de Nederlandse toppianisten Nino Gvetadze, Hanna Shybayeva, Mariana Izman, Thomas Beijer en Pieter-Jelle de Boer repertoire van de grote Russische pianist, zowel solo, als quatre-mains werk voor twee piano’s.

Bekijk hier de live webcast van de AVRO

Dit unieke concert werd gelardeerd met de volgende speciale optredens:

  • Pieter-Jelle de Boer speelde op het monumentale Smits-orgel van De Duif een speciale, eigen bewerking van het eerste deel (Non Allegro) uit de Symfonische Dansen op. 45 (wereldpremière).
  • De vijf pianisten speelden samen op twee vleugels met tien handen van het deel “Tranen” uit de Suite nr. 1, op. 5 en de beroemde Italian Polka, in een bewerking door Thomas Beijer (wereldpremière).
  • Nina Tarhan – Mouravi droeg gedichten voor van onder meer Sergie Rachmaninoff, Jakov Polonski, Innokenti Annenski en Afanasi Fet.

De avond werd afgesloten met een proeverij van borsjt en wodka.

NB. Klik hier voor De Minuut in de DWDD van woensdag 10 oktober

Dit spectaculaire concert was een initiatief van de Young Pianist Foundation (www.ypf.nl) en vindt plaats naar aanleiding van de release van een unieke 5CD-box van het platenlabel Etcetera  waarop het volledige piano solo werk van Sergei Rachmaninoff werd opgenomen door de optredende pianisten.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.