Sociaal Stadsherstel voor een sterk woonklimaat

Sociaal Stadsherstel voor een sterk woonklimaat Sociaal Stadsherstel voor een sterk woonklimaat

Stadsherstel gaat over meer dan monumenten. We letten ook op de maatschappelijke positie van onze panden. Sociale projecten zitten in ons DNA. Er kwamen in 2017 drie indrukwekkende sociale woonplekken bij: Fort K'IJK, de Zaandijkerkerk en de Fronik Buurtboerderij. 

Meer weten over Fort K'IJK, de Zaandijkerkerk en de Fronik Buurtboerderij? Lees het artikel in Stadsherstel magazine 82.

Nog meer sociale projecten

Naast de drie bovengenoemde sociale projecten werkt Stadsherstel al jaren samen met Stichting Herstelling. En heeft Stadsherstel in Amsterdam de Akermolen gerestaureerd waar jongeren werken met een beperking. 

Samenwerken met Stichting Herstelling
Bij Stichting Herstelling zijn jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam. Samen met Stadsherstel zorgen zij voor het herstel van onze gebouwen. Bij Fort aan den Ham hebben jongeren de houten genieloods geschilderd. 
Openstelling: in Fort aan den Ham is een militair museum gevestigd. Elke woensdag van januari t/m december van 11.00-16.00 uur is het fort geopend. Kijk voor meer informatie op www.fortaandenham.nl
Adres: Fort aan den Ham, Busch en Dam 13 in Uitgeest

Theehuis Akermolen
De Akermolen is door Stadsherstel gerestaureerd in de staat van de jaren ‘20. Bijzonder zijn de oude molengangen die nog in de grond zitten en door een glazen vloer zichtbaar zijn gemaakt. Deze spectaculaire bezienswaardigheid is gefinancierd door de Vereniging Vrienden van Stadsherstel. In het theehuis is een leerwerkplek voor mensen met een verstandelijke handicap.

Adres: Zwarte Pad 30 in Amsterdam

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.