Passieconcerten in bijzondere monumenten

Passieconcerten in bijzondere monumenten Passieconcerten in bijzondere monumenten

Geniet tijdens de Paastijd van passieconcerten in onze bijzondere locaties. De Duif is vanwege de grootsheid en klassieke en karakteristieke uitstraling het ideale podium voor onder andere de Mattheus Passion van het Dudok Ensemble en de succesvolle Zapp Mattheus van het Amsterdams Bach Consort. Liever genieten van hedendaagse passie? Het Rondane Kwartet speelt Canto Ostinato en Incantatie IV van Simeon ten Holt op 22 en 23 april.

Dudok Ensemble Mattheus Passion | 19 april – 15.30 uur  |   De Duif
Jaarlijkse uitvoering van de Mattheus Passion van J.S. Bach door het Dudok Ensemble o.l.v. Chris Pouw. Solisten: Roderik Blom evangelist; Pieter Hendriks Christus; Tanja Obalski sopraan; Kaspar Kröner, altus; Willem de Vries, bas.

Passieconcert: Stabat Mater  | 19 april – 16.00 uur  |  Van Houtenkerk Weesp
Passieconcert uitgevoerd door het Leeuwenbergh Vocaal Ensemble, Roel Vogel dirigent, Leeuwenbergh Strijkkwartet, Susanne van Neerbos sopraan, Ellis Dijkstra alt. Programma: Stabat Mater, Giovanni Battista Pergolesi, Salve Regina, Allessandro Scarlatti.

Henk van Twillert ‘Stille Zaterdag’ Bach, Body & Mind|  19 april – 21.00 uur  |  De Duif
Henk van Twillert promoveerde in juli 2013 met de Cello Suites van Johann Sebastian Bach voor zijn Doctorale graad en speelt deze bij kaarslicht voor u op Stille Zaterdag 2014. Met als thema Bach, Body & Mind zal yogadocent Jacintha Meilink verschillende 'asana’s' (lichaamshoudingen) op de suites uitvoeren. Dit concert is onderdeel van zijn concertserie ‘Meet the Artists’.

Amsterdams Bach Consort  Zapp Mattheus (familieconcert)   |  20 april 2014 – 15.15 uur  |    De Duif
De Zapp Mattheus kreeg afgelopen jaar veel aandacht in de pers en grote bijval van het publiek in twee uitverkochte concerten. Daarom dit jaar een reprise! Speciaal als familieconcert een verkorte ‘Mattheus Passion’.
Koor, orkest en solisten o.l.v. Niek Idelenburg. Tekst – Simon van der Geest (Gouden Griffel 2013 en 2011)

Rondane Kwartet  Canto Ostinato en Incantatie IV  |  22 & 23 april 20.15 uur  |  De Duif
De succesvolle avondvullende werken van het Rondane Kwartet mogen niet ontbreken in De Duif. Voor het zesde jaar op rij spelen zij namelijk twee avonden composities van Simeon ten Holt. Het kwartet gespecialiseerd in het werk van Ten Holt speelt dinsdag 22 april de Canto Ostinato en op woensdag 23 april de wereldpremière van Incantatie IV. Incantatie IV kan beschouwd worden als de meest complexe compositie uit het oeuvre van Ten Holt en wordt maar zelden gespeeld. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

De Duif, verborgen parel aan de Prinsengracht…
Gedurende het hele jaar verwelkomen we verschillende ensembles, gezelschappen, organisaties en musici. Van grootse klassieke producties tot intieme en vernieuwende programma’s. Maar ook diners, recepties of huwelijken komen in deze  monumentale ambiance prachtig tot zijn recht.
Alleen zo blijven deze bijzondere monumenten geopend voor het publiek en kan Stadsherstel dit cultureel erfgoed bewaren.
Zelf een bijzondere locatie reserveren? Neem voor meer informatie contact op: zalen@stadsherstel.nl  |  020 520 0090

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.