Nieuwe Amsterdamse Schoolletters op kinderdagverblijf Johanna Margaretha

Nieuwe Amsterdamse Schoolletters op kinderdagverblijf Johanna Margaretha Nieuwe Amsterdamse Schoolletters op kinderdagverblijf Johanna Margaretha

Op vrijdag 16 december werden bij de officiële opening van kinderdagverblijf Johanna Margaretha nieuwe Amsterdamse Schoolletters op de gevel onthuld. De letters zijn ontworpen door Jaap Hulscher, adjunct-directeur van Stadsherstel en geschonken door de Vereniging Vrienden van Stadsherstel. Cor Schuurman, directeur van Kinderopvangorganisatie TintelTuin en Jaap Hulscher verrichten de officiële handeling. 

De officiële handeling bestond uit het onthullen van de woorden ‘KDV Johanna Margaretha’ op de gevel van het gebouw aan de Wingerdweg in Amsterdam Noord. De letters zijn passend bij de bouwstijl van de in 1930 door architect Th.J. Roetering ontworpen “kleinekinderbewaarplaats”, zoals het toen werd genoemd.

Tinteltuin was oorspronkelijke eigenaar van het gebouw, maar is niet opgericht om bijzonder monumenten te restaureren en beheren. Daarom zocht men contact met Stadsherstel, dat hier al meer dan een halve eeuw ervaring mee heeft. Besloten werd dat Stadsherstel het gebouw zou overnemen en zou laten restaureren en dat TintelTuin het vervolgens weer zou huren. Er volgde een restauratie door Elffers Van de Veen Urbanova architecten, die iets minder dan een jaar duurde.  

Zodoende is er nu een prachtig opgeknapt Amsterdamse Schoolmonument, dat is ingericht volgens de modernste inzichten van de kinderopvang zonder dat het oorspronkelijke karakter is aangetast. Ingrepen zoals het zichtbaar maken van de kapconstructie, doorbraken tussen de verschillende ruimten en het verhogen van plafonds geven het gebouw meer lucht en ruimte. Inrichting, afwerking en kleurgebruik is gebaseerd op de authentieke sfeer van het gebouw. Het kinderdagverblijf biedt nu ruimte aan zes groepen.

                
 

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.