Knopen en keuzes Boerderij den Burgh

Knopen en keuzes Boerderij den Burgh Knopen en keuzes Boerderij den Burgh

De tijd van vakantie vieren en “in de zon liggen” is voorbij. We moeten weer volle kracht vooruit en dat gaan we dan ook doen! Deze week wordt namelijk de kelder van de nieuwbouw geplaatst. Dit wordt gedaan volgens een bijzondere bouwmethodiek.

Eerst wordt de kelder boven de grond geplaatst, zodat de grond van binnen eruit wordt gegraven. Hierdoor zakt als gevolg van de zwaartekracht de kelder de grond. Vrijdag 24 augustus wordt vervolgens de keldervloer gestort, dan  is de kelder volgende week klaar en kan de volledige begane grondvloer gemaakt kan worden. Concreet betekent dit dat de indeling van de begane grond nu echt definitief moet zijn, want rioolaansluitingen etcetera moeten in de vloer mee gestort worden. Een moment om knopen door te hakken dus!
Wordt vervolgd…

Alle ontwikkelingen zijn te volgen op dit blog: www.denburgh.nl

Boerderij Den Burgh dateert uit 1859 en is daarmee één van de eerste boerderijen die na de drooglegging van de Haarlemmermeer in 1852 is neergezet. Het hoofdgebouw heeft een rijk versierde voorgevel, een sierlijk overstek met fraai uitgesneden windveren en een zadeldak met riet. Het is een type boerderij, een zogenaamd Zeeuws langhuis of langgevelboerderij, waar Haarlemmermeer er niet veel meer van heeft. De boerderij ligt aan de Geniedijk, die verschillende gebouwen, sluizen en forten met elkaar verbindt, waaronder het nabijgelegen Fort bij Aalsmeer. Als onderdeel van de Stelling van Amsterdam behoort de dijk tot het UNESCO Werelderfgoed. Jurriaan en Roos Temme zijn de exploitanten van Restaurant Den Burgh.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.