Kick-off De Groene Grachten

Op weg naar naar een groene grachtengordel Op weg naar naar een groene grachtengordel

Dinsdag 13 november jl. vond de officiële aftrap van het project De Groene Grachten plaats in museum het Grachtenhuis: de start van het verduurzamen van monumentale panden aan de Amsterdamse grachtengordel. Wubbo Ockels (initiatiefnemer van De Groene Grachten), wethouder Maarten Van Poelgeest (Ruimtelijke Ordening, Grondzaken, Klimaat en Energie) en het projectteam presenteerden de plannen en de toekomstvisie van De Groene Grachten. Een zestal partijen, waaronder Stadsherstel Amsterdam N.V., tekenden een samenwerkingsovereenkomst voor een groene en duurzame grachtengordel.

Aanleiding voor dit initiatief is de feestelijke viering van 400 jaar grachten in 2013. Met het oog op de toekomst van de grachten, blikt De Groene Grachten vooruit en heeft zij als doel de grachtengordel van Amsterdam te verduurzamen. Stadsherstel Amsterdam N.V. is sinds de Dag van de Duurzaamheid 10-10-2012 founding partner van dit ‘groene’ initiatief. In 2013 zal Stadsherstel diverse monumentale panden verduurzamen. De Groene Grachten en Stadsherstel hopen met dit pilot project een voorbeeldfunctie te vervullen en zo een bijdrage te leveren zodat de de wereldberoemde grachtengordel nog eens vier eeuwen mee kan: energiezuinig en letterlijk duurzaam.

De panden (zowel restauratiepanden als reeds bewoonde panden) zullen overgaan op duurzame elektriciteit en warmte, opgewekt op individuele- en collectieve schaal. Bovendien gaan de panden zelf efficiënter om met warmte en elektriciteit, zonder het aangezicht en historische waarden aan te tasten. Door het bundelen van expertise, kwaliteiten en middelen een nieuwe stap naar duurzaamheid.

Uiteraard houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen. Wilt u meer weten over De Groene Grachten: www.degroenegrachten.nl

Persberichten

Stadsherstel founding partner De Groene Grachten 10-10-2012

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.