Herfstweer vertraagt werkzaamheden Den Burgh

Herfstweer vertraagt werkzaamheden Den Burgh Herfstweer vertraagt werkzaamheden Den Burgh

De werkzaamheden aan het dak van Boerderij Den Burgh vorderen zeer traag. Het regenachtige herfstweer gooit enorm veel' roet in de planning', want het dak wil maar niet dicht. Gaat het lukken om deze week de dakkapellen en de kap aan de zuidzijde klaar te krijgen, zodat de rietdekker twee weken later dan gepland kan beginnen? Het zal erom spannen.
In week 46 moet in elk geval alles dicht zijn.

Maar dit betekent niet dat  we stilstaan. Ondertussen worden er nieuwe werkzaamheden voorbereid, zoals de terreininrichting, de tuin, de oprit en het terras. Verschillende aannemers hebben een offerte uitgebracht voor de realisatie van het ontwerp van Patricia Debie van Debie & Verkuijl. Terreinaannemer AW Vessies uit Lisse heeft uiteindelijk deze aanbesteding gewonnen en zal begin november aan de slag gaan zodat ook dit onderdeel bij de oplevering gereed is. De gesprekken met de twee aannemers én met de gemeente zijn ingepland om alle werkzaamheden efficiënt en correct naast elkaar te laten lopen. De gemeente zal namelijk zelf ook nog veel werk moeten verrichten. Nu maar hopen dat het weer een beetje beter wordt, dan komt het allemaal goed. We houden de moed erin!

Wordt vervolgd…

Alle ontwikkelingen zijn te volgen op dit blog: http://denburgh.nl

Boerderij Den Burgh dateert uit 1859 en is daarmee één van de eerste boerderijen die na de drooglegging van de Haarlemmermeer in 1852 is neergezet. Het hoofdgebouw heeft een rijk versierde voorgevel, een sierlijk overstek met fraai uitgesneden windveren en een zadeldak met riet. Het is een type boerderij, een zogenaamd Zeeuws langhuis of langgevelboerderij, waar Haarlemmermeer er niet veel meer van heeft. De boerderij ligt aan de Geniedijk, die verschillende gebouwen, sluizen en forten met elkaar verbindt, waaronder het nabijgelegen Fort bij Aalsmeer. Als onderdeel van de Stelling van Amsterdam behoort de dijk tot het UNESCO Werelderfgoed. Jurriaan en Roos Temme zijn de exploitanten van Restaurant Den Burgh.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.