Gezocht: tentoonstelling voor onze Surinaamse maanden

Gezocht: tentoonstelling voor onze Surinaamse maanden Gezocht: tentoonstelling voor onze Surinaamse maanden

In juni en juli organiseren wij weer de succesvolle 'Surinaamse maanden' voor behoud van Surinaams erfgoed. Met lezingen van onder anderen schrijfster Cynthia McLeod én Surinaamse muziek. De tentoonstellingsruimte in de Amstelkerk stellen we beschikbaar voor Surinaamse kunst, foto’s en dergelijke. Heeft u een idee? Wij horen het graag.

Wij stellen graag onze muren in de prachtige Amstelkerk, Amstelveld 10, in Amsterdam gratis beschikbaar voor elk leuk plan. Schroom niet als u ideeën of suggesties heeft voor het samenstellen van deze kunstexpositie. U kunt mailen naar Stella van Heezik, hoofd Communicatie, Fondsenwerving & Vrienden, via stella@stadsherstel.nl 


Prinsessestraat 47

De 2019 editie van de 'Surinaamse maanden' trok veel publiek. Er waren drie interessante lezingen, onder anderen door schrijfster Cynthia McLeod – bekend van onder andere het boek 'De vrije negerin Elisabeth, gevangene van kleur' – en de bezoekers keken vol bewondering naar de kunstexpositie Benedictio III: prasi-oso, de magie van authentieke parels met prachtige kunstwerken van een aantal geselecteerde Surinaamse kunstenaars, samengesteld door curator Natasha Knoppel Art Galleries.
Meer informatie over de precieze data van de lezingen tijdens de 'Surinaamse maanden 2020' volgt binnenkort. 


Lezing van Cynthia McLeod over Elisabeth Samson 
 

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.