Feestelijke oplevering Raamsteeg 6

Nederland, Amsterdam, 4 november 2010 stadsherstel heeft het vervallen pand Raamsteeg 6 aangekocht en gaat het behoeden voor sloop. Foto: Thomas Schlijper - Copyright Thomas Schlijper Fotos: Thomas Schlijper

Op vrijdag 19 oktober jl. vond de feestelijke oplevering plaats van het rijksmonument Raamsteeg 6. Dit rijksmonument stond al geruime tijd op instorten en zowel door bureau Monumenten & Archeologie als door de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed was de hoop al opgegeven dat het nog gerestaureerd kon worden. Dankzij steun van de Vereniging Vrienden van Stadsherstel heeft Stadsherstel dit pand kunnen kopen en restaureren.

Architectenbureau Vroom ontwierp dit plan en Evers Partners berekende de constructieve werkzaamheden. Aannemer Schakel en Schrale heeft het werk uitgevoerd. In november 2011 werd gestart met de restauratie van Raamsteeg 6. Bij de restauratie is de ontdekte plavuizenvloer uit de drijvende kelder geconserveerd en weer terug geplaatst op deze plek, hoewel de kelder niet meer in drijvende vorm is teruggekeerd. De lichthof is ter plaatse van de eerste verdieping van een dak voorzien, waardoor er een spannende ruimte voor de nieuwe keuken is ontstaan.
De restauratie is voorspoedig verlopen. Er zal een winkel komen die ecologisch verantwoorde producten uit Portugal en Azië importeert.

  

  

http://www.amsterdamsebinnenstad.nl/nieuws/raamsteeg-6-voltooid.html

Liever luisteren? Klik hier voor een item op Radio 1 van 26 oktober 2012 jl.(KRO's Goedemorgen Nederland Radio – KRO) 

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.