Er was eens...

 - Copyright 2014 © Johan van Walsem Er was eens...

Een sprookjesachtige Vondelkerk, midden tussen klassieke en statige huizen aan de rand van het Vondelpark. Dit sfeervolle monument is met zijn rijke geschiedenis, schilderachtige plafond, gotische architectuur en moderne faciliteiten een unieke locatie in Amsterdam. Hoe kan het dan ook anders dat bijzondere, ontroerende of liefdevolle verhalen hier worden geschreven...

Het hart van de kerk
Deze neogotische kruisbasiliek is ontworpen door de beroemde bouwmeester P.J.H. Cuypers en vernoemd naar de dichter Joost van den Vondel. De ronde middenzaal, het hart van de kerk, raakt het hart van de bezoeker; de bruid, de muzikant, de dichter, zelfs van meditatiemeesters en yogabeoefenaars. Met het Vondelpark als achtertuin en het centrum als uitvalsbasis is de kerk een ideale trouwlocatie. Harten zijn hier gesmolten, huwelijksaanzoeken gedaan en zelfs eendaagse huwelijken voltrokken.

“One of the coolest experiences – meditating with 400 people in a church! This was the deepest meditation of the weekend!”- davidji, meditatiemeester over het meditatieweekend van tijdschrift Happinez en Altamira, op 8 februari 2015

Woorden gedichten, gedachten en filosofie
Een kerk vernoemd naar een grootse dichter…treffend dus dat juist hier lezingen, dichtavonden, theater en spoken word-bijeenkomsten worden georganiseerd. Zo was op 14 maart jl. de bekroonde spoken word-performance Kokito te horen tijdens 24HWEST.
En op 28 mei verwelkomen wij Andrea Gibson in de Vondelkerk. Zij is de eerste winnaar van de 'Women's World Poetry Slam'. Gibson weet mensen te roeren, tot nadenken aan te zetten en te confronteren.
Onder leiding van de nieuwe Denker des Vaderlands Marli Huijer organiseert Filosofie Magazine een exclusieve lezingenreeks. Want wie een waarachtig en doordacht leven wil leiden, kan niet om sommige vragen heen. Op 19 mei en 26 mei 20.00 uur in de Vondelkerk. Kijk voor meer lezingen, concerten en evenementen in onze cultuuragenda.

Zelf uw eigen sprookje beleven of organiseren? De Vondelkerk is te reserveren voor uw romantische huwelijk, smaakvolle diner, receptie, inspirerende lezing en magisch concert. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Bijzondere Locaties van Stadsherstel.
zalen@stadsherstel | 020 520 00 90

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.