Documentaire Welkom thuis van Frans Bromet

Documentaire Welkom thuis van Frans Bromet Documentaire Welkom thuis van Frans Bromet

Op 5 mei 2015 vertelde Frans Bromet het verzetsverhaal van zijn vader in het pand Keizersgracht 695, het pand van waaruit zijn vader Ben Bromet en verschillende verzetsgroepen opereerden. Nu is de documentaire over zijn vader en de mysterieuze familievete, die na de oorlog volgde af. Bekijk de documentaire…


Klik hier om de documentaire te bekijken.

Keizersgracht 695
Documentairemaker Frans Bromet heeft op 5 mei 2015 in ons pand op de Keizersgracht 695 verteld over zijn vader Ben Bromet. Ben Bromet runde in de Tweede Wereldoorlog een groothandel in verbandstoffen en farmaceutische artikelen. Hij leverde bijvoorbeeld maandverband aan de verzorgingsgroepen voor Joodse onderduikers. Tijdens de oorlog werd in het souterrain van het monument De Vrije Groepen Amsterdam (VGA) opgericht. Alle verzorgings-/verzetsgroepen uit Amsterdam werkten hieraan mee met als doel de samenwerking te bevorderen. 

Plaquette
Op 5 mei 2014 brachten we op ons pand een plaquette aan. Na de onthulling, die onder grote belangstelling plaatsvond, vond er een vrijheidsmaaltijd plaats waarbij familieleden van verzetsstrijders, waaronder Frans Bromet met zijn familie, aanwezig waren.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.