Interview met
Piet Hein Haverkamp,
beheerder Exploitatie Bijzondere locaties

Piet Hein Haverkamp 1600x1200

Piet Hein werkt al zo’n 18 jaar als beheerder bij Stadsherstel, meestal twee á drie avonden in de week en voornamelijk in de Amstelkerk. Met nadruk vertelt hij dat hij het werk bij Stadsherstel ‘erbij’ doet. ‘Waarbij’ dan?

Hij is kunstenaar, schilder, tekenaar en ontwerper. Omdat de inkomsten uit het kunstenaarschap onregelmatig zijn, doet hij het werk bij Stadsherstel “erbij” . Destijds is hij begonnen bij Stadsherstel toen zijn oudste kind geboren werd. Deze baan is, omdat het veelal avondwerk is, goed te combineren met de zorg voor zijn kinderen en het kunstenaarschap.

Wat nu een bloeiende afdeling is met een uitgebreide cultuuragenda met dagelijks concerten en culturele activiteiten in 13 locaties, stond bij mijn aantreden nog in de kinderschoenen. ‘Alles was nieuw, de organisatie, de techniek (die vroeger complexer was), maar inmiddels is dat op alle locaties nu goed op orde’, vertelt Piet Hein. ‘Het huidige hoofd van de afdeling heb ik nog ingewerkt als beheerder.’

Het gesprek met Piet Hein vindt plaats om half zes, de overgangstijd tussen het kantoorwerk en het avondconcert. ‘Wat ik het leukste aan het werk vind? Dat is het contact met de mensen die de locatie huren. Ik wil graag dat zij zich fijn voelen. Of het nu particuliere huurders zijn voor een verjaardag of bruiloft of een orkest voor een concert, dat maakt voor mij niet uit. Met sommige van die musici heb ik jarenlang contact en dat maakt het heel plezierig’. Er wordt aan de deur gebeld, de receptioniste is inmiddels naar huis. Piet Hein zet de deur open en de musici druppelen binnen om aan hun generale repetitie te beginnen. Het gesprek wordt onderbroken door één van de orkestleden die binnenkomt met armen vol bloemen op zoek naar een emmer om ze zolang in te zetten. Piet Hein regelt het meteen. ‘Hij is een geweldige beheerder’ vertelt ze ondertussen, ‘staat altijd voor je klaar, daar zijn we erg blij mee’.

‘Die flexibiliteit moet je wel hebben als beheerder’, vertelt hij. ‘Er is veel mogelijk, maar niet alles, trouwens. Even iets langer doorgaan kan soms wel, maar ook niet altijd. Vaak werk ik samen met de catering en mensen van de catering helpen mij ook wel met zaaldingen. Stoelen sjouwen is wel een punt soms, maar gelukkig hoeft het niet altijd. Samenvattend: Helemaal geen slechte baan!’

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. De analytische cookies zijn volledig geanonimiseerd en worden niet gedeeld. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Ok, ik wil verder".
instellingen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om statistieken van de website bij te houden. De analytische cookies zijn volledig geanonimiseerd en worden niet gedeeld. Tevens wordt het laatste octet van het IP-adres automatisch gemaskeerd.