Zomerse rust bij Boerderij den Burgh

Zomerse rust bij Boerderij den Burgh Zomerse rust bij Boerderij den Burgh

Er heerst een serene rust over de bouwplaats van Boerderij Den Burgh. Nadat afgelopen vrijdag een groot deel van de funderingsbalken zijn gestort, heeft de aannemer de bouwplaats opgeruimd en alle spullen netjes achter slot en grendel opgeborgen. Gelukkig kan met dit mooie weer alles goed drogen.

Geheel volgens planning is inmiddels de keukenleverancier bekend en zijn de benodigde installatietekeningen op de mm af gemaakt. Na de vakantie worden de benodigde voorzieningen in de vloeren aangebracht, zodat de vloeren daarna gestort kunnen worden. Ook zal er na de vakantie direct worden gestart met het vervangen van de slechte onderdelen van de bestaande houtconstructie. Hoog tijd, want hoe toch alles overeind kan blijven staan…?
Wordt vervolgd… Fijne vakantie!

Alle ontwikkelingen zijn te volgen op dit blog: www.denburgh.nl.

Boerderij Den Burgh dateert uit 1859 en is daarmee één van de eerste boerderijen die na de drooglegging van de Haarlemmermeer in 1852 is neergezet. Het hoofdgebouw heeft een rijk versierde voorgevel, een sierlijk overstek met fraai uitgesneden windveren en een zadeldak met riet. Het is een type boerderij, een zogenaamd Zeeuws langhuis of langgevelboerderij, waar Haarlemmermeer er niet veel meer van heeft. De boerderij ligt aan de Geniedijk, die verschillende gebouwen, sluizen en forten met elkaar verbindt, waaronder het nabijgelegen Fort bij Aalsmeer. Als onderdeel van de Stelling van Amsterdam behoort de dijk tot het UNESCO Werelderfgoed. Jurriaan en Roos Temme zijn de exploitanten van Restaurant Den Burgh.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.