Vrienden krijgen korting op het boek 'Huizen van Fortuin'

Boek huis van Fortuin

Morgen, 8 oktober, vind in onze Vondelkerk de boekpresentatie van ‘Huizen van Fortuin’ plaats. Onze Vrienden krijgen korting op het boek waarin ook ons bijzondere monument Reguliergracht 63 wordt beschreven.

Het prachtige boek over de Wooncultuur aan de Amsterdamse grachten van 1860 tot 1920, van architectuurhistoricus Coert Peter Krabbe en als architectuurhistoricus verbonden aan Monumenten en Archeologie van de gemeente Amsterdam, wordt in onze mooie Vondelkerk gepresenteerd.

‘Huizen van Fortuin’ is uitgegeven door Stokerkade in samenwerking met Monumenten en Archeologie. De verkoop prijs is € 29,95, maar wij krijgen een mooie korting voor onze Vrienden. De verkoopprijs voor onze Vrienden is € 25,-, inclusief verzendkosten.

Wooncultuur aan de Amsterdamse grachten

In dit boek kijkt Coert Peter Krabbe achter de gevels aan de Amsterdamse grachten.
Tal van interieurs van de in oorsprong 17e-eeuwse huizen ondergingen tussen 1860 en 1920 een metamorfose. Ze werden op kostbare wijze verfraaid omdat de bewoners hun gasten in een passende en eigentijdse ambiance wilden ontvangen. Dit gold zowel voor de oude regenteske elite als voor de nieuwkomers, waaronder bankiers en industriëlen.
Krabbe geeft een prachtig beeld van de decoratiestijlen en -technieken die werden toegepast bij de inrichting en schetst – en dat is nog niet eerder systematisch gedaan – de dagelijkse gebruiken in het grachtenhuis. Moderne ontwikkelingen als de aansluiting op het gasnet, de komst van de waterleiding en de introductie van elektriciteit veranderden het leven in het grachtenhuis.
Op een levendige manier beschrijft hij het samenspel bij de verbouwingen tussen opdrachtgevers, architecten en ambachtslieden, waarbij de rol van de architect steeds nadrukkelijker werd. Deze zeer goed gedocumenteerde kijk achter de grachtengevels
levert een intrigerend en diepgravend beeld op van de wooncultuur aan de grachten in de periode die wel bekend staat als ‘de tweede gouden eeuw’.

Bestelinformatie

Huizen van fortuin, Wooncultuur aan de Amsterdamse grachten 1860–1920, Coert Peter Krabbe
Hardcover, 320 pp., 24 x 27cm, ISBN 9789079156498
Gewone prijs € 29,50. Bestellen kan HIER .

Bent u Vriend?
U kunt het boek HIER bestellen voor € 25,00 inclusief verzendkosten.
Vermeld in het veld ‘opmerkingen’ van het bestelformulier de code Vriend van Stadsherstel. De actie loopt tot eind 2020.

Nog geen Vriend?
Geen probleem u kunt dat hieronder worden en gelijk van de korting en andere leuke aanbiedingen genieten.

Word Vriend

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.