Stadsherstelmonument in New York

Stadsherstelmonument in New York Stadsherstelmonument in New York

In 2014 is het rijksmonument Kloveniersburgwal 44 door Stadsherstel gerestaureerd. Beneden in het pand bevindt zich de conceptstore ANNA+NINA. Een prachtige cadeauwinkel bedacht door de eigenaressen met dezelfde voornamen. De droom van Anna en Nina is om internationaal te groeien met de winkel. Door ING werden zij overvallen met vliegtickets naar New York met de smoes om daar zakelijke contacten op te doen. Daar kregen Anna en Nina de grootste verrassing ooit: een exacte replica van Kloveniersburgwal 44 in New York zelfs met Stadsherstelbordje. 

ANNA+NINA
ANNA+NINA is een winkel voor cadeaus en interieur. Een soort grote ‘cadeauwinkel plus’ , met een mooie verzameling accessoires, interieurspulletjes, sieraden en een verrassende serie vintage meubilair. De winkel ligt vlak bij de gezellige Nieuwmarktbuurt. De Kloveniersburgwal telt maar liefst 82 rijksmonumenten. 

Restauratie 
In 2012 kocht Stadsherstel het vervallen rijksmonument Kloveniersburgwal 44. Uit onderzoek blijkt dat het huis rond 1650 is gebouwd. Vervolgens is het pand verbouwd in de achttiende, negentiende en twintigste eeuw. Het pand heeft na restauratie drie etages met ruime appartementen en een grote conceptstore gekregen.  

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.