Stadsherstel ontvangt Restauratiefonds-compliment

Stadsherstel ontvangt Restauratiefonds-compliment Stadsherstel ontvangt Restauratiefonds-compliment

Vrijdag 14 december jl. nam Stadsherstel het Restauratiefonds-compliment in ontvangst voor de restauratie van het 'Schooltje van Dik Trom' in Etersheim. Het compliment wordt jaarlijks toegekend aan personen of organisaties die zich op een positieve manier hebben ingezet voor monumentenzorg.Het compliment voor een organisatie die dat volgens het Restauratiefonds dit jaar heeft gedaan is persoonlijk uitgereikt door Ans van den Berg, penningmeester van Nationaal Restauratiefonds, aan Onno Meerstadt, directeur van Stadsherstel Amsterdam.

“Met dit compliment willen we onze waardering uitspreken voor de positieve bijdrage die Stadsherstel Amsterdam heeft geleverd aan het herstel van het monument ‘het Schooltje van Dik Trom’”, aldus Ans van den Berg. Een bijzonder schooltje, omdat schoolmeester C.J. Kieviet hier twintig jaar woonde met zijn gezin, er lesgaf en er het eerste boek van Dik Trom schreef. Maar minstens zo belangrijk is het feit dat vroeger in vele kleine dorpen zo’n eenklassig schooltje stond met de meesterwoning eraan vast. Veel van die gebouwtjes zijn verdwenen, veranderd en hebben vaak een andere bestemming gekregen. 
Stadsherstel heeft met eigen inzet en een ‘crowdfunding’-actie het oude schooltje gered. Voor deze ‘crowdfunding’-actie is speciaal de website www.steunhetschooltjevandiktrom.nl in het leven geroepen, om met donaties een deel van de restauratiekosten te kunnen dekken.
 

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.