Met Pasen: verhalen in monumenten

 - Copyright AARTFOTOGRAFIE Met Pasen: verhalen in monumenten

Stadsherstels Fortenfietsroute op maandag 22 april, Tweede Paasdag, gaat helaas niet door. Maar op zondag 21 april, Eerste Paasdag, kunt u in elk geval wel naar de openstelling in het Huis Eindenhout​. Dit pand met de sfinxen beelden voor het bordes aan de Wagenweg in Haarlem zullen veel mensen wel herkennen, maar op zondag kunt u het pand eindelijk eens van binnen bekijken. Gids Peter van Graafeiland vertelt tevens een boeiend verhaal over dit mooie landhuis.

Maak uw entree via de grote hal en wandel langs de benedenvertrekken van voormalig eigenaar en bewoner H.J. Bill en hoor het verhaal over dit ‘Huis met de Beelden’. Aanmelden voor de bezichtiging is niet nodig, onze Stadsherstellers heten u van harte welkom. Het gidsverhaal van ongeveer een half uur vindt plaats tussen 14.00-16.00 uur, eerste ronde om 14:30 uur en de tweede ronde zal om 15:30 uur zijn.
Kom in verband met het beperkt aantal parkeerplekken wel op de fiets naar de Wagenweg 242.

 
​De indertijd ingerichtte benedenkamer van eigenaar H.J. Bill.​ De ruimte is momenteel voor onderhoud leeggeruimd.

​Historische verhalen in een fort

Velen kennen wel de Stelling van Amsterdam, deze verdedigingsring werd van 1881 tot 1914 rond Amsterdam gebouwd om de vijand op een afstand te houden. De linie is 135 kilometer lang en bestaat uit 42 forten, 4 batterijen en een aantal dijken en sluizen. 

Stadsherstels Fortenfietsroute op Tweede Paasdag gaat niet door, maar we willen u wel tippen om Fort bij Krommeniedijk en Fort aan de St. Aagtendijk te bezoeken. Het paasweekend is namelijk de start van het Fortenseizoen en de forten zijn open. U kunt een drankje bestellen in Fort bij Krommeniedijk oftewel Fort K'IJK en zie de muziekstudio's in Fort aan de St. Aagtendijk oftewel het Muziekfort. 
 


Bezoekscentrum Fort K'IJK​

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.