Kinderboekenmuseum 'Het Schooltje van Dik Trom’ geopend

Kinderboekenmuseum 'Het Schooltje van Dik Trom’ geopend Kinderboekenmuseum 'Het Schooltje van Dik Trom’ geopend

Dit paasweekend opende kinderboekenmuseum 'Het Schooltje van Dik Trom’ officieel haar deuren. Zaterdag, zondag en maandag zal het museum van 11-16 uur  voor het eerst geopend zijn voor publiek. Vanaf dan zal het museum voortaan elk weekend zijn geopend en in het zomerseizoen (1 mei t/m 31 oktober) tevens op woensdag en vrijdag. Het museum is gevestigd in het door Stadsherstel gerestaureerde schoolgebouw in Etersheim, de plek waar C. J. Kieviet het boek ‘Uit het leven van Dik Trom’  schreef.

Met het kinderboekenmuseum wil de Stichting ‘Het schooltje van Dik Trom’ de ontstaansgeschiedenis van het boek voor een breed publiek belichten. Ook is er aandacht voor de rol die Kieviet heeft gespeeld als auteur van het boek en als vernieuwer van het Nederlands onderwijs rond 1900.

Stadsherstel zette zich 5 jaar lang in om het schooltje van Dik Trom in Etersheim van de sloop te redden en de waarde die het heeft te behouden. Stadsherstel startte een unieke crowdfundingactie (Het Schooltje was het eerste gebouwd erfgoedproject dat voor een deel met crowdfunding werd gefinancierd) en dank zij de steun van het publiek, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vereniging Vrienden van Stadsherstel kreeg het schooltje van Dik Trom krijgt de restauratie die het verdiende. En nu is het dus echt allemaal voor elkaar. Het schooltje is gered, gerestaureerd en de nieuwe bestemming als kinderboekenmuseum is een feit.

Openingstijden museum

Van 30 maart t/m 30 april : Op zaterdag en zondag van 11-16 uur

Van 1 mei t/m 31 oktober: Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11-16 uur.

Entree volwassenen € 2,-
Entree kinderen € 1,-
 

http://hetschooltjevandiktrom.nl/museum

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.