Feestelijke opening Schooltje Dik Trom

 Ton van der Lee opent 'schooltje'

Na de grondige restauratie door Stadsherstel Amsterdam NV heeft Ton van der Lee, de achterkleinzoon van Johan Kievit, vrijdag 7 december jl. het schooltje van Dik Trom geopend in Etersheim. In dit bijzondere schooltje en inmiddels monument schreef Johan Kievit zijn eerste alom bekende Dik Trom boeken. Ton van der Lee presenteerde in het schooltje zijn tweede boek van de nieuwe Dik Trom-reeks ‘Dik Trom in Afrika’.  

Job Cohen, voormalig burgemeester van Amsterdam en bewindsman, las een kort stukje voor. Jaap Hulscher, adjunct-directeur van Stadsherstel hield een verhaal voor de officiële sleuteloverdracht van het schooltje aan de Stichting. De Stichting vierde met deze dag de opening en in gebruikname van het klaslokaal. Ton van der Lee woonde jarenlang in Afrika en schreef daar al heel wat boeken over en maakte er films en documentaires. Dik Trom in Afrika is zijn tweede boek over de achterkleinzoon van Dik Trom.

Op zaterdag 8 en zondag 9 december jl. was van 11.00 uur tot 16.00 uur de 'opening' van het schooltje voor het grote publiek.  Begin 2013 zal het kinderboekenmuseum daadwerkelijk de deuren openen. Wist u trouwens dat de woning die bij het schooltje hoort te huur is? Als u op deze unieke landelijke wilt wonen, neem dan voor meer informatie contact op met Stadsherstel.

Bekijk hier enkele foto's van de opening van vrijdag 7 december 2012

Inmiddels beheert de ‘Stichting Het Schooltje van Dik Trom’ deze bijzondere plek en op http://hetschooltjevandiktrom.nl kunt u alles lezen over de ontwikkelingen en het toekomstige museum.

Stadsherstel is trots op de geslaagde crowdfundingsactie en het geld dat daarmee bij elkaar is gebracht om de restauratie te voltooien en het schooltje van de sloop te redden. Voor iedereen die het schooltje volgt via Twitter en Facebook, blijf ons volgen via de algemene kanalen van Stadsherstel Amsterdam NV. Zo blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuwe projecten en het laatste nieuws.

www.facebook.com/stadsherstel 
www.twitter.com/stadsherstel

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.