Een knip en een wip

Een knip en een wip Een knip en een wip

Je kon hier terecht voor 'een knip en een wip'…in het pand aan de Dirk van Hasseltssteeg 3. Dit zeer vervallen 17e-eeuws monument is in 2007 door Stadsherstel gerestaureerd samen met het vervallen buurpand nummer 1 en de panden op nummer 2, 4 en 6 aan de overkant van de Dirk van Hasseltssteeg. Wie ons volgt op Facebook kon woensdag 19 november aan de hand van oude beelden raden welk pand in de stad bekendheid genoot met de slogan: ’Hier kunt u terecht voor een knip en een wip’’. Lees meer en bekijk voor en na foto's.

Restauratie
Stadsherstel kocht de pandjes op nummer 1 en 3 aan in 2000 en de panden 2, 4 en 6 in 2004. Ze verkeerden toen allen in zeer slechte toestand. De gemeente had de panden 2, 4 en 6 zelfs al opgegeven! Aangezien Stadsherstel zich juist inzet voor de meest bedreigde monumenten, werden deze voor het aanzien en de entree van Dirk van Hasseltssteeg zeer belangrijke 17e-eeuwse huisjes onder handen genomen. De vijf panden werden gezamenlijk gerestaureerd zodat dit ten goede kwam aan het gehele uitstraling van deze steeg.Met als doel meer wandelend publiek door de Dirk van Hasseltssteeg is er voor gekozen om bedrijvigheid te realiseren. Op nummer 1 is sinds de oplevering nog een authentieke schoenmaker aan het werk te zien.

Facebook
Door middel van een historische foto en een foto van voor de restauratie kon worden geraden waar men terecht kon voor een knip en wip. Janneke Suurendonk-Groot raadde de Dirk van Hasseltssteeg en Luuk Reissenweber het nummer. Mooi om te zien dat we betrokken volgers hebben, binnenkort een ander pand in de schijnwerpers!
Klik hier om naar het Facebookbericht te gaan en ons te volgen.

Lees hier meer over het pand en restauratiegegevens.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.