Download Vriendenwandeling 2020

Sarphatistraat 500 Nieuw Muiderpoort-5385

In verband met de verscherpte coronamaatregelen kunnen we op zondag 11 en 18 oktober aanstaande de jaarlijkse Vriendenwandeling helaas niet laten plaatsvinden. We bieden u daarom de mogelijkheid aan om de Vriendenwandeling met het thema 'Amsterdamse stadsmuur' te downloaden, zodat u de mooie route op een zelfgekozen tijdstip kunt bewandelen.

De route voert langs de sporen van de verdwenen stadsmuur, langs een aantal monumenten van Stadsherstel in de Vierde uitleg en het Oostelijk havengebied.
Zo passeert u de Stadsherstelpanden onder andere de Muiderpoort en molen de Gooyer, deze twee gebouwen vormden een onderdeel van de ommuring van de Vierde uitleg van Amsterdam, de grootste en meest systematische vergroting van de in een snel tempo groeiende stad. In de Vriendenwandeling 2020 leest u meer hierover.

Download hier de Vriendenwandeling 2020.

Wanneer u als Vriend liever de papieren versie van de wandeling wilt ontvangen:
stuur een mail met uw adresgegevens naar vrienden@stadsherstel.nl.

Nog geen Vriend? Geen probleem. U kunt Vriend worden en van al onze Vriendenaanbiedingen gebruik maken én natuurlijk monumenten redden.

Word Vriend

Wandelaars die nog geen Vriend zijn, vragen wij om een vergoeding van € 4,- voor de uitgeprinte wandeling. Overmaken op IBAN: NL66INGB0005659267 t.n.v. Vrienden van Stadsherstel te Amsterdam.

We wensen u alvast veel wandelplezier, blijf veilig en houd de coronamaatregelen in de gaten.

Deze wandeling is tot stand gekomen in samenwerking met de gidsen van Mee in Mokum.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.