Dag van de Architectuur

Nederland, Amsterdam, 28 januari 2011 KLM-huisjes, stadsherstel, Oudezijds Armsteeg, historiserende, nieuwbouw, huizen, huis, steeg Foto: Thomas Schlijper - Copyright Thomas Schlijper Dag van de Architectuur

Tijdens de landelijke 'Dag van de Architectuur' op zondag 23 juni 2013 zijn verschillende Stadsherstel panden geopend voor het publiek.

In de Oudezijds Armsteeg staan zes huisjes waarvan de architectuur doet denken aan de Delfts blauwe huisjes die de KLM op vluchten uitdeelt. Daarom worden deze panden ook wel de ‘KLM pandjes' genoemd. Architect Kees Doornenbal maakte in opdracht van Stadsherstel Amsterdam het ontwerp dat het vervallen steegje weer een nieuwe uitstraling gaf. In de pandjes zijn verschillende bedrijven gevestigd, waaronder bierbrouwerij de Prael.

Brouwerij de Prael houdt de biergeschiedenis levend door te brouwen zoals ze dat eeuwen geleden ook al deden. Tijdens de Dag van de Architectuur worden rondleidingen verzorgd door Kees Doornenbal en medewerkers van de brouwerij, ook is er informatie te verkrijgen over Stadsherstel en kunt u Vriend worden. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid rondkijken en: het bier staat koud! 

Programma:
Elk uur start er een wandeling door de panden. De eerste om 10.30 uur en laatste om 16.30 uur. De wandeling start bij de Oudezijds Armsteeg, proeflokaal de Prael, gaat binnendoor naar het veilinghuisje en dan door naar de Oudezijds Voorburgwal 30. De rondleiding wordt door de Prael verzorgd en gaat voornamelijk over de Prael. Rondleiding duurt ongeveer 20 minuten. Per rondleiding kunnen ongeveer 15 mensen mee.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.