12-12-12 opening NedPho-Koepel

12-12-12 opening NedPho-Koepel 12-12-12 opening NedPho-Koepel

Op 12-12-12 was de feestelijke en officiële opening van de NedPho-Koepel (Majellakerk) waar, na een intensieve en grondige verbouwing door Stadsherstel, het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest (NedPhO|NKO) haar nieuwe onderkomen heeft. Met de komst van het NedPhO|NKO krijgt de kerk - die rond 1926 is gebouwd naar een ontwerp van Jan Stuyt en was bestemd voor rooms-katholieken in de Indische Buurt - opnieuw een echte buurtfunctie. Aanwezig bij deze officiele plechtigheid waren onder andere minister Jet Bussemaker en en wethouder Carolien Gehrels.

Met name de buurtfunctie die het NedPho|NKO vervult werd geheel terecht geprezen. Kinderen en jongeren uit de wijk zijn welkom om kennis te maken met klassieke muziek en amateurmusici worden uitgenodigd om te repeteren en op te treden. Met de NedPhO-Koepel beschikt het NedPhO|NKO als enig professioneel orkest in Nederland over een eigen, goed uitgeruste thuishaven en krijgt de Indische Buurt een culturele ontmoetingsplek van topkwaliteit. Carolien Gehrels roemde het zeer goed verlopen bouwproces van de volledige renovatie van de Majellakerk.

Het NedPho|NKO biedt u ook de gelegenheid een kijkje te nemen in de prachtig heringerichte kerk. U bent van harte welkom om geheel gratis een openbare repetitie van het Nederlands Kamerorkest bij te wonen. Kijk in de cultuuragenda voor de data in 2013.

 Buiten de repetitietijden van het orkest zal Stadsherstel een deel van de ruimten verhuren. De kerk is namelijk ook een zeer geschikte locatie voor lezingen, symposia, diners, recepties en huwelijksvoltrekkingen.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.