Tijn Wybenga & AM.OK: Het Wonder van Amsterdam

Muziek | De Duif

zo 9 aug
© copyright 2018 rosita stumpel Copyright © copyright 2018 rosita stumpel
  • Waar De Duif, Amsterdam »
  • Tijd 21:00 tot 22:00
  • Toegangsprijs € 18,50
  • Extra info Uiteraard houden wij ons bij deze concerten aan alle voorschriften en richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM en denken wij aan de gezondheid en veiligheid van publiek, musici en medewerkers. Reserveren verplicht.
  • Website https://www.grachtenfestival.nl/ »
  •   Kaartverkoop
DE DUIF KLAAR VOOR DE FEESTDAGEN
De Duif
Prinsengracht 756
Amsterdam

Uitvoering compositieopdracht Grachtenfestival.

De concerten van Het Grachtenfestival Amsterdam vinden onder andere plaats in diverse locaties van Stadsherstel.

Componist en dirigent Tijn Wybenga kreeg van het Grachtenfestival de Compositieopdracht en maakt speciaal de komende editie een nieuwe compositie samen met zijn orkest AM.OK. Vanuit de slaapkamers en homestudio’s hebben de bandleden zoals Alistair Payne, George Dumitriu, Pau Sola, Pablo Rodriguez en Federico Calcagno solo-improvisaties opgenomen. Wybenga maakt vanuit zijn eigen slaapkamer een driedelige compositie van deze rijke solo muziek. Elke unieke stem wordt tijdens het concert gehoord en tegelijkertijd zullen wij als luisteraar getuige zijn van hoe deze karakteristieke stemmen voor het eerst de dialoog aan gaan.

“Met deze dialoog wil ik, na maanden radiostilte, het wonder ontlokken van luisteren, reageren en samen resoneren. Corona leek ons even dichter bij elkaar te brengen, maar ik denk dat dat een illusie is. Ik wil verklanken dat het wonder zit in het luisteren naar elkaar, ruimte geven aan elkaar en soms het gevecht aan te gaan als het nodig is. Ook als dat oncomfortabel voelt. Als we de samenleving willen we veranderen moeten we dat echt zelf doen en met elkaar. We zijn maanden geïsoleerd geweest en hebben inspiratie gezocht in onszelf. Nu we voor het eerst weer samen mogen spelen hoop ik dat deze nieuwe communicerende muziek ons allemaal een nieuwe impuls geeft om met respect naar elke stem te luisteren. En dat dit ons allemaal sterkte en moed geeft om standvastig vooruit te gaan. Er zullen ons nog veel uitdagingen en mogelijkheden tegemoetkomen, laten we deze samen aangaan!”

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.