't Zonnehuis presenteert: Hosseini

Theater | 't Zonnehuis

vr 6 nov
Agenda Hosseini
 • Waar 't Zonnehuis, Amsterdam »
 • Tijd 20:30
 • Toegangsprijs Single ticket: € 14,50
  Single ticket Huisvuilpas Amsterdam-Noord/Vrienden Stadsherstel € 10,-
  Duo-ticket: € 29,-
  Duo-ticket Huisvuilpas Amsterdam-Noord/Vrienden Stadsherstel € 20,-

  Prijzen excl. servicekosten Eventbrite.
 •   Kaartverkoop
Zonnehuis Gebouw
't Zonnehuis
Zonneplein 30
Amsterdam

Uitgestelde voorstelling van afgelopen april kan eindelijk doorgaan, geheel coronaproof. Hosseini van Stichting Nieuwe Makers, een autobiografische voorstelling over de vraag “Wat doe je als je liefde uitgeprocedeerd is?

Kom elke eerste vrijdag van de maand naar ’t Zonnehuis in Amsterdam-Noord en ontdek nieuw talent op het gebied van theater, dans en kleinkunst. Bezoek de beste voorstellingen van een nieuwe generatie theatermakers in het prachtige jaren 30-interieur van een van de mooiste locaties van Stadsherstel Amsterdam.

Wat doe je als je geliefde uitgeprocedeerd is?

Hosseini is een aangrijpend autobiografische portret van Renée Coralie van Beek. In de noodopvang van Leiden ontmoet zij tijdens het geven van Nederlandse les de Afghaanse vluchteling Ayoub. Na hun ontmoeting staat haar leven op zijn kop: ze worden verliefd en zij raakt tegen iedere verwachting in zwanger. Parallel aan de verliefdheid loopt Ayoub’s asielprocedure. Een procedure die abrupt eindigt in de illegaliteit.

Hosseini toont de achterkant van het Nederlandse asielbeleid. Het is een verhaal over dat wat je niet in de krant leest. Over de voortdurende angst om elkaar kwijt te raken. Over hoe hoop te houden in een uitzichtloze situatie.

 Credits:Spel en concept: Renée Coralie van BeekRegie: Audrey BolderTekst: Renée Coralie van Beek & Annelies van WijkDramaturgie: Annelies van WijkMuziek: Mathijs de ValkLicht: Grischa Runge

Recensies:

“Een zeldzaam geëngageerde voorstelling die wanhoop laat zien maar ook de power heeft van innerlijke kracht.” Keuze van de criticus- Theaterkrant

 “Dat Renée van Beek persoonlijke ervaringen tot een volwaardige voorstelling heeft weten te abstraheren, mag een opmerkelijke prestatie genoemd worden.” – Leidsch Dagblad

’t ZONNEHUIS PRESENTEERT… is een samenwerking tussen de Janivo Stichting en Stichting Stadsherstel Cultureel om jonge podiumkunstenaars verder te helpen en ‘t Zonnehuis toegankelijker te maken voor de buurt en nieuw publiek.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.