Het tweede Salon Rusanovsky-concert wordt gegeven door Trio Rusanovsky, bestaande uit Arthur Rusanovsky, Julia Rusanovsky en Leon Rusanovsky. Gastspreker is Peter George d’Angelino Tap.
Salon Rusanovsky is een concertserie op de laatste donderdagavond van de maand, die als doel heeft de wereld van klassieke muziek bij meer mensen te brengen. De Amstelkerk wordt ingericht tot ‘huiskamersalon’. Het Oekraïens/Nederlandse familie-ensemble Trio Rusanovsky verzorgt de muziek en nodigt een gastspreker uit om samen in gesprek te gaan over een eigen gekozen thema. Een niet te missen onderdeel zijn de drankjes en hapjes om van te genieten bij elk salonconcert.
De muziek van het familie-ensemble Trio Rusanovsky vormt de basis van het concert van een uur dat altijd een zeer gevarieerd programma brengt. Elk concert heeft een eigen thema en worden samen gegeven met een gastspreker (bv. historicus, auteur, modeontwerper). De verhalen kunnen persoonlijk zijn, maar de muziek wordt meestal ook in een historische context geplaatst, om de luisteraar een eind op weg te helpen. Het familie-ensemble is gedreven om projecten te initiëren die geworteld zijn in het idee dat muziek, ver buiten haar esthetische waarde, een kracht van verandering kan zijn voor iedereen die wil luisteren. Met de concertserie Salon Rusanovsky i.s.m Stadsherstel willen zij klassieke muziek gangbaarder maken voor een breed publiek.
Biografie Peter George d’Angelino Tap:
Peter George d’Angelino Tap (’s-Gravenhage 1961) is een Nederlandse ontwerper en textielkunstenaar-couturier. Zijn unieke op couture gebaseerde zachte sculpturen standbeelden, ‘sartorial statues’, hebben een heel eigen signatuur. Zijn ontwerpen worden gedragen door particulieren, waarvan de bekendste, Arthur en Lucas Jussen en Splinter Chabot zijn. Alle outfits worden door Peter George ontworpen en in zijn atelier in Den Haag gemaakt. Behalve couturier is hij ontwerper van kostuums en decors voor onder ander twee opera’s in Sankt Moritz waarvoor hij ook de regie voor zijn rekening nam.
Zijn wandkleden zijn een absolute ‘lust voor het oog’. Geïnspireerd door literatuur, Griekse mythologie, filosofie, religie en kunst. Daarin verweven zijn vaak kleine unieke details die verwijzen naar voor hem bijzondere gebeurtenissen. Zijn couture ontwerpen en wandkleden voor de viering van 200 jaar Koninkrijk in Maastricht, Panorama Mesdag en het Atrium ‘s Gravenhage zijn hiervan maar een paar voorbeelden.
Zijn carrière beslaat inmiddels 4 decennia. Met verschillende exposities in binnen- en buitenland is hij niet in een ‘hokje’ te plaatsen maar een absoluut unieke couturier/createur van tijd- en grenzeloze haute couture, sartorial statues en tapestries. Mensen visueel verrassen, verbazen, uitdagen en laten genieten is zijn adagium.