Compañía Maria “la Serrana” 20:30

Dans, Muziek | Posthoornkerk

vr 13 nov
Agenda Santuario
Posthoornkerk - buiten gevel
Posthoornkerk
Haarlemmerstraat 124-126
1013EX Amsterdam

Intense flamenco uit het mystieke Andalusië

Vinnig, sensueel en intens, zo is flamencodanseres  María “la Serrana”. Zij studeerde bij vele grote meesters, maar in haar manier van dansen herken je toch voornamelijk de stijl van de familie Farruco,bij wie ze jarenlang dagelijks les had. María woont sinds 1999 in de stad Sevilla, waar zij in het hol van de leeuw een plekje heeft veroverd in de zeer gesloten, traditionele flamencogemeenschap. Sinds 2012 is ze zelfs eigenaar van een geliefd flamenco podium in de stad waar zij omringd door de beste flamenco artiesten van het moment vele avonden per week op het podium staat. 

In haar jubileumvoorstelling SANTUARIO gaat de danseres op zoek naar het sacrale. Flamenco is niet zomaar Andalusische muziek, maar de weerslag van de volkeren die door het zuiden van Spanje getrokken zijn. In de flamenco weerklinkt de jammerklacht van de meest verdrukten: de joden, de moren en de zigeuners, die zwaar vervolgd werden door de Inquisitie en de koning. Flamenco groeide bij de zigeuners uit tot een diepe onderlinge verbondenheid in de gemeenschap, een heiligdom, een SANTUARIO

De danseres neemt ook nu weer de beste Sevillaanse artiesten mee. Op zang de zeer gerespecteerde veteranen Juan José Amador en Pepe de Pura. Op gitaar de virtuose Luis Amador. María “la Serrana”en danser Antonio Moreno “Polito”, afkomstig uit de Farruco familie, zullen op dans zowel samen te zien zijn als solo. Deze geweldige artiesten geven expressie aan wat de flamenco in essentie is: een toevluchtsoord voor de ziel, waar uitdrukking wordt gegeven aan wat niet in woorden gevangen kan worden.

María “la Serrana” nodigt in elke voorstelling ook een lokale danser uit. In onze voorstelling is dat Conchita Boon.

Door de huidige maatregelenis het aantal plaatsen in deze prachtige kerk zeer beperkt. Er zijn dan ook twee voorstellingen op één avond, 18:30 uur en om 20:30 uur, om zo toch plaats te kunnen bieden aan iedereen.

Juan José Amador zang

Pepe de Pura                               zang

María “la Serrana”                     dans

Luis Amador                               gitaar

Antonio Moreno  “Polito”         special guest dans

Conchita Boon                           local special guest dans    

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.