Celine Cairo & Nina June WORDT VERPLAATST

Muziek | De Duif

za 14 nov
Agenda Celine Cairo
DE DUIF KLAAR VOOR DE FEESTDAGEN
De Duif
Prinsengracht 756
Amsterdam

Exclusief duoconcert van Celine Cairo & Nina June in de prachtige kerk de Duif in Amsterdam (seated & coronaproof).

Op zaterdag 14 november geven Nederlandse zangeressen en songwriters Celine Cairo en Nina June samen een exclusief concert in de prachtige kerk De Duif in Amsterdam.
De twee vrouwen bewonderen elkaars muziek al jaren, maar nu vonden ze het tijd om samen het podium te betreden. Beide zangeressen zullen hun eigen songs en een aantal van die van hun helden vertolken in een intieme, akoestische zetting. Natuurlijk zullen ze ook samen zingen. Als je fan bent van Celine, dan zul je fan worden van Nina. En was je al fan van Nina, dan zul je op deze avond Celine in je hart sluiten. De artiesten brengen samen een avond vol prachtige melancholische songs, waar de magie van een jarenlange vriendschap en gedeelde muzikaliteit voelbaar zullen zijn.

Over CELINE CAIRO

Singer/songwriter Celine Cairo timmert hard aan de weg sinds ze in 2010 doorbrak bij Edwin Evers, diverse malen optrad bij De Wereld Draait Door en debuteerde met een EP die ze opnam met Fink. Met haar bijzondere fluwelen stem en verhalende liedjes betovert ze sindsdien haar groeiende publiek. In 2016 bracht Celine haar debuutalbum Free Fall uit, dat ze in Los Angeles schreef en opnam en haar de Zilveren Notenkraker opleverde. Haar weelderige popliedjes werden al ruim 12 miljoen keer gestreamed en zijn te horen in diverse series en TV-programma’s. Ze tourde de afgelopen jaren met haar band langs zowel theaters als popzalen en opende ze voor acts als Haevn, Asgeir, Alex Vargas en Dodie. Met haar akoestische album The Hector Sessions stond ze in het Concertgebouw, waar ze in april 2021 zal terugkeren met een exclusief concert met haar hele band. Tot die tijd is ze in intieme setting te horen in historische locaties door het land, waar ze alvast nummers van haar volgende studioalbum ten gehore zal brengen. Het nieuwe album wordt verwacht in mei 2021.

Oor: “Dromerige liedjes in een grootse productie; zeer overtuigend”
Plato/Concerto: “Celine laat horen klaar te zijn voor het grote werk”

Over NINA JUNE

De zilverblonde zangeres en songschrijfter Nina June maakt cinematische popsongs waarin zij de complexe vormen van menselijke relaties beschrijft. Haar songs zijn sensuele vertellingen over de paradox van intimiteit en onafhankelijkheid. Met haar herkenbare altstem combineert ze moeiteloos acoustische elementen met elektronisch sounddesign. Nina wordt vaak vergeleken met zangeressen als Ane Brun en Agnes Obel, maar heeft haar eigen sound die reikt tot ver buiten de landsgrenzen. Zo speelde ze in zalen van Paradiso tot New York en zong ze duetten met HAEVN en Thomas Dybdahl. De songs van haar album BON VOYAGE en EP Shadows & Riddles zijn wereldwijd inmiddels meer dan 20 miljoen keer beluisterd.
In 2018 wint de zangeres de Zilveren Notekraker, een prijs voor opkomende artiesten voor het meest toonaangevende artistieke prestatie van dat seizoen. In 2019 tekent ze een contract bij het internationale label Nettwerk, dat artiesten vertegenwoordigt als Angus & Julia Stone, Passenger en The Paper Kites. Op dit moment legt Nina de laatste hand aan een reeks nieuwe songs die zij in de nabije toekomst zal uitbrengen.

Quotes:

“Vocally, Nina June evokes comparisons with Ane Brun and Agnes Obel, but her artistic vision paints itself from a very different emotional palate to create a unique and poignant sound” – Analogue Trash
“Impassioned and heartfelt, she forwards a particularly sultry, alluring brand of urbane pop which calls to mind the likes of Massive Attack and Zero7 – with lush electronics and sensual seductive vocals” – Black Book (New York, US)

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.