Ambigu: Hollow | Tijdloos - nostalgisch - veelbetekenend

Muziek

za 22 mei
Agenda Ambigu4
  • Toegangsprijs Standaard € 12,50
    CJP/student € 7,50
  •   Kaartverkoop

Speellijst

WanneerAanvangWaarDuur
za 22 mei20:00 Museum 't Kromhout -
Kromhout scheepswerf buiten
Museum 't Kromhout
Hoogte Kadijk 147
Amsterdam

De concertserie Ambigu biedt een podium voor minder bekende en meer zelden gehoorde heel vroege evenals gloednieuwe muziek. Dit is muziek dat ambigu is in mentaliteit en geest, en vaak buiten de mainstream valt van programmering van oude en hedendaagse muziek. Deze keer het programma: Hollow.

Hollow | Tijdloos – nostalgisch – veelbetekenend

Juho Myllylä | blokfluiten, live-elektronica

Hessel Moeselaar | altviool, live-elektronica

Oproepende, sfeervolle, elektronisch verwerkte geluidswerelden door de ongeëvenaarde combinatie van deze houten blaas- en strijkinstrumenten. De muziek in dit programma varieert van gecomponeerde muziek – zowel bestaande als nog nooit eerder gehoorde werken – tot geïmproviseerde muziek en eigen arrangementen,  die de gebieden van trance, ambient en (post-)minimal muziek aanraken, en kenmerkt zich door een elektronisch sausje dat altijd wordt toegevoegd. Op deze manier worden hele soundscapes gecreëerd, dat man even kan onderdompelen in een andere wereld.

————————————————
De concertserie Ambigu biedt een podium voor minder bekende en meer zelden gehoorde heel vroege evenals gloednieuwe muziek. Dit is muziek dat ambigu is in mentaliteit en geest, en vaak buiten de mainstream valt van programmering van oude en hedendaagse muziek. De concerten van Ambigu nemen plaats in het Museum ’t Kromhout, een voormalige scheepswerf in het centrum van Amsterdam – een buitengewone locatie met een robuuste en industriële sfeer dat verder reikt dan een conventionele concertomgeving. Met de ambiguïteit kenmerkend van zowel oude als nieuwe muziek ongeacht de eeuwen ertussen als uitgangspunt, Ambigu fungeert als een toegankelijke platform voor experimenten, nieuwe benaderingen en concepten voor zowel de artiesten als concertbezoekers. Ambigu is een initiatief van Stichting Musica Ambigua, een nieuwe stichting opgericht om zowel oude als nieuwe ambigue muziek te bevorderen. Ambigu is mede mogelijk gemaakt door de steun van Amsterdams fonds voor de kunst, BNG Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, Van den Berch van Heemstede Stichting evenals genereuze donateurs via Voordekunst.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.