Vriendenrondvaart groot succes

Nederland, Amsterdam, 28 januari 2011 KLM-huisjes, stadsherstel, Oudezijds Armsteeg, historiserende, nieuwbouw, huizen, huis, steeg Foto: Thomas Schlijper - Copyright Thomas Schlijper Vriendenrondvaart groot succes

Op zondag 13 oktober vond de 30ste editie van de Vriendenrondvaart plaats met als thema '400 jaar Grachten' en de 'KLM-pandjes' en is met 330 deelnemers een groot succes te noemen. De rondvaart ging door de drie hoofdgrachten die dit jaar 400 jaar bestaan. Op die grachten staan een tiental panden die als voorbeeld dienden voor de miniatuur blauw-met-witte huisjes die KLM uitdeelde aan haar passagiers. Ook werd langs diverse Stadsherstel panden gevaren en was er aandacht voor van de Vereniging Vrienden die aankopen, restauraties of restauratie van onderdelen aan een monument mogelijk hebben gemaakt.

Bovendien werd tijdens de rondvaart meer over de KLM pandjes verteld aan de hand van onder andere het boek 'Sterke Verhalen' met als ondertitel voor bij de borrel geschreven door Mark Zegeling. Hij hield een signeersessie en van elk, op deze dag, verkocht boek werd € 5,00 gedoneerd aan de Vereniging Vrienden!

De rondvaart werd afgesloten bij de KLM-pandjes. De miniatuurhuisjes van de vliegmaatschappij dienden op hun beurt als voorbeeld voor het ontwerp van deze zes individuele pandjes van Stadsherstel. Bij sociale bierbrouwerij De Prael die in twee van deze pandjes is gehuisvest, konden diverse speciaalbieren geproefd worden en was er een rondleiding door de brouwerij.

Dit jubileum konden we niet beter vieren dan met de 330 Vrienden die aan deze rondvaart hebben deelgenomen. Wilt u volgend jaar deelnemen, maar bent u nog geen Vriend?
Schrijf u dan nu hier in.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.